Att kunna se

_MG_5255_s

Jag har under helgen försökt kurera ett trilskande öga och har därför inte kunnat fotografera ett dugg. Ett besök hos optikern i fredags genererade i ögondroppar som skulle användas varje timme i helgen.

Ett litet mindre snökaos gjorde ju inte saken lättare heller. Nej istället har jag ägnat ett par timmar år den kommande boken som rullar på! Ett nytt arbetsnamn har det blivit, – marktjänst som det tidigare arbetsnamnet var kände som något passande då, men är nu utbytt till något betydligt mer energigivande och rätt och slätt perfekt för det jag vill förmedla med boken!

Jag hörde mig för med svenska fotobokstillverkade men deras priser verkade bli än dyrare än hos blurb. Hur nu det är möjligt…. över 1000 kronor för 100 sidor? Och min som säkerligen kommer landa på minst 150…?

Craaaazy och omöjligt – det får bli blurb.

Men något fotograferat blev det alltså inte. Det får helt sonika bli ett par veckor gamla bilder i dagens blogg.

Den 2 övre visar hur flitig jag var som för en gång skull putsade fönstren, eller kanske snarare lät bli då jag fick syn på skumma mönster och gröna mambor:-)

Ps. glöm nu inte lyssna på och bidra till Musikhjälpen ikväll; 21.30.

_MG_5245_s

_MG_3281_s

_MG_5010-copy_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “Att kunna se”

 1. Kära Anna! Bra att Du börjar få ordning på Ditt trilskande öga! Nu har Du väl så många fina bilder som Du har tagit förut. Dessa fyra är oerhört vackra och man undrar så hur Du gör egentligen ❤

  Så spännande Anna med Din bok! Ja billigt är det inte men ett vackert minne från livet blir det. Lycka till med allt 😉

  1. Mja, ögat är fortfarande på lite dåligt humör och nog blir jag lite rädd för allt elände man kan få som linsbärare.
   Numer är det glasögonorm som gäller för undertecknad.(osminkad dessutom så kollegorna skräms halvt ihjäl må du tro)
   Visst är det roligt att forma fram en bok:-)
   Det är ju mest för en själv man gör det, men det får ju vara måtta på priserna tycker jag,-) grrr

 2. Grymma bilder. Bra att inte putsa fönstren för ofta med andra ord 😉 Det där med trilskande ögon kan ju kvitta. Jag har ett medfött synfel på vänster öga, och numera bara ledsyn på det. Det andra ögat blir ju väldigt viktigt och lite slitet ibland. Har dragits med skav och så där rött öga så man kan undra vad jag gjorde i helgen, men det är lite bättre nu. Kan ju bli lite jobbigt att fota när man inte ser ordentligt.
  Hoppas du blir bättre snart.
  Kram, Lena

  1. Men din stackare…
   Hualigen, då är man ju extra rädd om ögat som fungerar? Ja att kunna se känns som en förutsättning för att kunna fotografera även om man hört om blinda fotografer som tar kort iof:-)
   Livet går ju inte under för att synen försvinner, men nog är den bra att ha för mycket:-)
   Det som stör mig mest är nog att jag och optikern inte riktigt vet vad det är, någon hornhinneavlossning vill jag inte ha…:-(
   Men man behöver inte tro det värsta ju – allt är säkert i sin ordning:-)
   Det blir nog bra snart och hoppas din lilla röda öga lugnar sig med – vi har mycket kvar att se än;-)
   Kram Anna

  1. Ahh men det blir det automatiskt om man önskar, min förra leklust finns fritt att bläddra i på blurbs sida:-)
   Men det är något speciellt med att ha en bok i händerna och bläddra i den mot att se på skärmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: