Rena skiten!

_MG_6751_s

 

Jag tänkte skriva något om skit, dvs det vi i vardagligt tal menar med smuts, restprodukt och en allmänt förutfattad mening om äckelprodukt. Det har ju varit lite i ropet med skit, på det allra mest positiva sätt dock. Jag skall väl inte fördjupa mig i detta lite avstötande ämne, men att vår egen produktion av restprodukt kan tydligen ha mycket positiva egenskaper,  så positiva att denna produkt återanvänds om och om igen för att läka andra vars produktion inte fungerar lika bra.

Och kanske är det inte så dumt det där som generationen innan oss brukade säga, ”lite skit under naglarna har aldrig skadat”. I mitt fall är det svårt då det knappt finns naglar kvar -hrm hrm, men jag diggar verkligen det där som är lite… äckligt! Det är ofta där jag själv hittat spännande motiv, där skum och brunfärgade bottnar fått gosa till sig i lugn och ro. Jag vet inte om det är särskilt farligt eller giftigt egentligen, men minns inte att jag såg sådär mycket skum i mina barndoms bäckar som jag fann i skogen bredvid Vårgårdas sporthall förra helgen och som ni ser i dagens blogg.

Mitt besök där var offentligt främst inte för att fotografera, men om sanningen skall fram så är det nästan alltid så;-)  Visst är det fantastiskt trevligt att strosa runt bland likasinnade och njuta av alla härliga fotografier i utställningen!

Men, som man njuter av den friska luften.. av fågelsången och stillheten i skogen bredvid och ibland bara bredvid vägen, pladask på knä när ett löv som detta lystes upp som av guld då solen låg på bakom:

 

_MG_6692_s

_MG_6716_s  _MG_6768_s

 

Den här lilla svampsaken hade däremot långa fina naglar:

_MG_6882_s

_MG_6824_s

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

9 reaktioner till “Rena skiten!”

 1. Tänk att du kan då få precis allt att bli till konstverk! Så läckert. Attans, jag missade dig i Vårgårda. Var där hela fredagen + kvällen och ett par timmar på lördagen. Jag satt i kassan till utställningen mellan 11-13. Idag ska jag och Inger Palo göra färdigt våra bildspel som vi ska visa på Fotoklubben 17 november. Titta förbi om du har tid och lust☺
  /Lena

  1. Jasså? Skit då jag gick nog precis in efter att du hade suttit där då.. typiskt… Finfina bilder därinne som vanlig, man blir alltid lika hänförd av att se dessa alster:-)
   Hade gärna sett ert bildspel, men under veckodagar sitter jag pyrt till tyvärr – men hoppas andra läser det här och kommer dit o ser:-)

   /Anna

 2. Fint du skriver om det fula fina:) Alltid lika givande att läsa din blog även om jag inte alltid kommenterar. Känns som en lite gåva varje gång det dimper ner ett inlägg från dig:)
  Ha det bra därute bland de små fina. Kram och soliga hälsningar härifrån:)

  1. Ja smuts är underskattat;-) Det intalar jag mig själv högt och tydligt varje dag då jag kliver in genom dörren hemma – haha. Skämt åsido, smuts/restprodukter/ avfall är ju egentligen oftast väldigt näringrikt och ger många gånger liv till nya produkter.

 3. Skit eller inte så är bilderna fina :o)
  Bild ett och tre påminner lite om Hans Strands flyg bilder från Island, fast här med ett par löv som avslöjar att det är en annan skala vi talar om.

  Ha det gott,
  Erik

  1. Hej Erik, tack för din kommentar! Det är ju hedrande att bli jämförd med ”the master” trots att han och jag är varandras motsatser på många sätt. Men visst finns det likheter mellan stort och smått definitivt! Tack o lov för att det finns foton från högre höjder så vi kan se hur allting hänger ihop.
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: