En ny utmaning

Sigma 150mm

Jag har gått och blivit med kamera – igen.

En kamera med 50 megapixlar lockade oerhört och när förra året gick med vinst gjorde jag slag i saken. Canon 5DSR har följt mig ut på 2 turer och ett nytt makro: sigma 150 2,8f har följt med såväl som tamron 60mm 2,0.

Bilderna i dagens blogg är alltså helt med den nya kameran.

Men den är då en riktig utmaning måste sägas!

Men förstå mig rätt – jag gillar en utmaning, det får igång mig, triggar mig till hundra procent! Det finns faktiskt inget bättre:-) Då får jag utmana mig själv, bli bättre, lära mig träna….. fokusera. Love it!

Men det ÄR svårt för kameran kräver mycket mer ljus – om man envisas med att fotografera på frihand och i befintligt ljus det vill säga! Vilket jag ju gör. Då bilderna är såpass högupplösta ser man också felaktigheterna i ett helt annat ljus och plötsligt blir minsta brus mycket irriterande då kravet plötligt livet mycket högre. Kikar jag på mina foton tagna med Canon Eos 400 t ex idag ramlar jag nästan baklänges. Fruktansvärd upplösning och skärpa. Men DÅ var det ok..

Den här kameran i mina ögon kommer bli en dröm under sommarhalvåret! Ge mig LJUUUUUUUUS för sjutton gubbar!

Men som sagt.. nu var det inte det.. och det var lite för sent dessutom när jag äntligen snubblade över detta iskonstverk på Surtes hala klippor:

Tamron 60mm

Och jag har nämnt det förut och kommer fortsätta nämna det – har ni inte varit i Surte och besökt Baddammen så gör det! (sök efter namnet på nätet det så ni hittar exakt rätt damm) jag älskar platsen fullkomligt! Överallt är det märkligt små konstverk, vattenväxter och frön lägger sig på det allra mest konstnärliga vis redo att fångas:

Sigma 150mm
Frost på Volvons fönsterruta, sigma 150mm
is över gräs: sigma 150mm
isfigurer med sigma 150mm
sigma 150mm
sigma 50mm
”fotavtryck” sigma 150mm
”Marulk”. sigma 150mm

Is på blad ”tamron 60mm”
Is på volvo: tamron 60mm
sigma 150mm
rutig is över dike: sigma 150mm  
Kåda på trä: sigma 150mm
Dubbelexponering i kameran med sigma 150mm
Konstigt isverk med sigma 150mm

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “En ny utmaning”

 1. Mycket fina bilder, min vän! Du är så duktig på det här med makro. Lycka till också i fortsättningen 😍

  1. Tack Anders, Just nu med den nya kameran känner jag mig som en skakig älgkalv på osäker is, men får man bara lite tid skall det nog bli ordning och reda på torpet:-) Hoppas jag…..

 2. Jag följer dig och njuter av dina fina bilder. Gratis till ett bra kameraval jag är inne på andra året med 5DsR. ser fram mot många vassa bilder nu, det hat dom i och för sig varit förut oxå.

   1. Jo det blir mycket stativ. Men en hel del utan oxå och det kräver lite extra men det är värt det.
    Fotar ju inte så mycket makro, kanske är där problemen kommer.

   2. Tja, på frihand med ett tung objektiv och nära nära marken så blir ju minska skakning väldigt påtaglig.. men det HAR blivit ett par mycket lyckade – trots obefintligt ljust och trots frihand.. så det går iaf:-) Skam den som ger sig…!!! 🙂

 3. Grattis till kamera och objektiv!!! Jag går i samma tankar dock utan att ha gått plus 🙂 Underbara bilder men låt mig också säga att jag upplevde dina bilder som skarpa även innan. Tror det är vi själva som blir helt självkritiska när vi jämför bilder jämte varann.

  Såg din WS i Amsterdam – kommer du ha någon i Sverige, kanske västkusten i år?

  Hälsningar, Carina

  1. Tackar tackar! Förstår dig, men ställd dig dock frågan varför först..? I mitt fall var det bilderna på 3-4 meter som just nu används och printas på Arkitektkopia vilka gav mig en spark i baken, att använda de gamla bilderna på 12 mp (canon 400) var ingen hit… det är ju mycket lättare att gå ner i kvalitet än upp s a s.. :-/ Men visst är det så att man är självkritisk.. och värre blir det ju för varje år ju mer man ”lär” sig s a s. Vi har inte diskuterat något i Sverige än faktiskt, det var mer utomlands som var på tapeten detta år..

   Kram Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: