Det blommar!

Höstens första frostmorgon mötte mig på väg mot brevlådan och morgontidningen. En morgon med dimmstråk som effektivt dämpade den skrikigt gula morgonsolen och iställen målade fram en mer klädsam pastelltonad rodnad åt soluppgången.

Vackert.. och farligt! Det var en sådan morgon då jag lätt kunnat åka i diket på min färd till jobbet!! Nej inte för jag kör särdeles dåligt (efter 22 år med dagliga bilturer är jag hittills prickfri utan minsta anmärkning, så när som på 2 parkeringsböter.) Mornar som den här är istället förödande för en skönhetstörstande fotogalning som man själv. Min blick vandrade titt som tätt åt vänster mot det dimmtäcke som lägrade sig över älven på väg till  jobbet.

En sådan morgon då jag kunde gett mycket av livets jordliga ting för att INTE köra iväg.  För att istället stanna kvar, packa en termos med kaffe och bara njuta av den förtrollande morgon med kameran som sällskap. Enmorgon som ger liv åt dött vatten, med konstnärliga former, änglar och blommor. Jag kunde bara inte få se den eller njuta av den just idag… men helgen är fri att användas och håller tummarna för mer frost och dimma på morgonkvisten. 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Det blommar!”

 1. Nu är jag väl inget fan av den där kyliga delen av året som vi är begåvade med här uppe i norden. Med förra vinterns härjningar i någorlunda färskt minne så ser jag dina bilder med viss skräckblandad förtjusning 🙂 Men om man tänker efter lite så visst sjutton är det här med årstider ett helt fantastiskt påfund. Hur skulle det vara att ha sommar hela åren? – till slut så skulle det förmodligen bli lika spännande som att se färg torka 🙂 Nej, nu vill jag ha lite frusna diken jag också att botanisera i.

  Mvh, Jörgen

  1. Nej något fan att kyla är jag definitivt inte heller, något man kanske kan skönja i tidigare bloggar där ångesten över hösten väller över mig;-)
   Insikten om vad man gått förlorad smärtar märkligt nog alltid mer än njutningen i att befinna sig mitt där i, som om hjärnan målar upp en skönare verklighet än den reella?
   Rädslan över att ha ”gått miste om” ger ekon på vårt beteende då nutidsmänniskan så gärna vill behålla – värme, skönhet och ungdom.
   Det inre luftslott som alltid tycks bättre än verkligheten och sanningen, ty att vara tacksam idag är bland det värsta slagord man kan slänga sig med…. Alla skall bli bättre, smalare…. vackrare.. bättre och bäst.
   Just därför är det nog så viktigt att söka se skönheten i ”livet efter” för att uppskatta och verkligen se den sanna skönheten i vad som finns bortom det omedelbara. Att överhuvudtaget kunna se, känna och dofta.
   Det där seendet vi som fotografer kan skatta oss lyckliga över att ha fått tränat på använda… och får lov att se så ofta tack vare det tredje ögat.

   Men jag tror nog de flesta även utan träning och extraögon kan uppleva ett paradis på mornar som dessa:-)
   Den friska luften och totala stillheten som välkomnar i dörren på väg ut är något aldeles extra.

   Vi får helt enklet hålla våra tummar Jörgen för att kung Bore snart målar mer frost över skog o mark, men vis av erfarenheten dröjer det nog inte länge – speciellt inte för dig där uppe:-) Jag får så länge njuta av dina bilder från norr och vad hösten åstadkommer för konstverk hos dig.
   Jag lägger mitt hopp till helgen här i Göteborg:-)
   Tack för att du kikade in och skrev en rad – det betyder mycket!

   Mvh Anna – en beundrare av ditt seende

 2. Ljuvligt, å jag vill ha höst hela året jag…å lite frost tack..så där lagomt, det var nästan frost här i morse….men bara nästan, håller tummarna för i morgon då 😉
  Gillar inte vinter å kallt..men som sagt, lagom frost så man kan gå runt och hitta alla vackra mönster och så får folk undra vad sjutton man egentligen tittar på där nere i diket 😉

  /Mona
  mysiga bilder du lagt ut, fick en sån där lustattfotakicknutacksåmycketsötadufördetvisstärdetjobbigtattläsameningarsomblirsåhärihopskrivan 😉

  1. Jo men det kan jag allt skriva under på – OM nu hösten är så där magiskt vacker som den ju faktiskt KAN vara fick den gärna vara för alltid!!
   Naturen är fantastisk – ingen tvekan om det… den enda jag själv försöker lära mig är att uppskatta det där grävädersslabblandet som vårt avlånga land förvandlas till på höstvintervåren. Den som mestadels innebär ”hösten”. Det är svårt, men nog skall det gå att uppskatta det med;-)
   Vintern gillar jag själv väldigt mycket, men inte kylan, kläder råder dock bot på mycket vad gäller just det problemet;-)
   Tack så mycket för gillandet över bilderna, men äran är helt o hållet moder natur jö;-)
   //Anna

 3. Va? Frost? Nu blir jag nästan lite avundsjuk, och sugen på lite isfoto 🙂

  Håller alla tummar jag har, för att vädret ska hålla sig till helgen, skulle vilja fota lite i solsken, det har blivit mycket grått dom senaste helgerna 😉

  Ha en bra torsdag, snart helg igen 🙂
  Kram

  1. Visst var det frost:-) Idag igen!!! Och dimman över älven var om möjligt ännu tjockare och order spökvatten fick verkligen en ny spännande innebörd idag för precis som mjölk i vatten såg den ut dimman.
   Jag håller mina tummar med för helgen!!
   Ha en bra torsdag du med vännen

   1. Nehe. Det är inte nödvändigt! 😉 Jag tycker bara att det är väldigt kul att skryta med ” Dessa bilder har min killes mamma tagit ;)” 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: