Jag faller huvudstupa!

Obs! Bild ovan är fotad med tamrons 90mm Macro

Den nya kameran levererar med råge.

Förutom bilden överst är allt i mitt inlägg fotat med Sigmas 150 mm.

Jag fick låna det för 2 helger sedan och fotade så jag blev helt mör i kroppen!! 3 dagars konstant smattrande, testande, vridande och bytande mellan div objektiv jag så snällt hade fått låna av Magnus Löfvenhamn, en fotokompis i närheten. Sigma-objektivet skulle testas och utrönas ordentligt då det i min tro var vad jag behövde. Om ni läst min förra blogg förstår ni att så inte var fallet. Skillnaden mellan hur nära jag kunde fota var minimal och definitivt inte värt att köpa enkom för det i mina ögon. Men visst var det ett trevligt objektiv det med:-)

Märkligt dock hur saker och ting kan ändra sig – veckan innan beklagade jag mig högljutt för abretskamrater över att det inte fanns ett enda kryp att fotografera och nu med fullformatare i näven kryllar det av sländor och spindlar. Men nej, jag är övertygad om att det inte beror på kameran dock;-) Förmodligen hade insektslivet en paus då jag besökt mina platser veckan innan, eller så var vädret hotande på något sätt – jag brukar alltid hitta iaf något som kryper och kravlar i skog och mark.

Att jag sökte efter insekter och spindlar inför testtillfälet var inte så konstigt – om man kan fotografera sådär små saker hukandes upp o ner på frihand är jag rätt nöjd med kameran. Att sigmas objektiv vägde ca 3 gånger mer än mitt Tamron-macro gjorde testet än mer ”av vikt” s a s och även ytterligare en faktor som gjorde att jag faktiskt valde bort detta objektiv. Trots att jag klarade av frihandstestet:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “Jag faller huvudstupa!”

 1. Hej Anna. Och jag antar att du redan har upptäckt att du kan skruva upp ISO:t riktigt rejält utan att det påverkar bildkvaliteten speciellt mycket. Vi ses. Mats

  1. Ja den lilal egenheten var ju en trevlig uptäckt måste erkännas! Jga var ute igårkväll vid havet och använde då det gamla kamerahuset. Då det skymde behövde jag gå upp till 1600 vilket är max på canon 400 – men det var ingen vacker syn!! Urvattnat väv ungefär.. (brukar av regel egentligen aldrig gå upp mer än till max 400 i Iso på den , just för jag vet hur bilderna påverkas negativt)
   Men 1600 i ISO på 5:an märks knappt…..? Mycket imponerande!
   Ja vi ses;-)

 2. OK att din nya kamera är bättre. Har själv en 450 som inte lägger fokus riktigt rätt varken automatiskt eller manuellt med sökaren. Däremot ger naturligtvis skärmsökaren rätt skärpa, men den är ju så knölig att använda. Jag förmodar att du inte haft sådana problem med din gamla kamera. Har för mig att du hade en 450.

  1. Ja, den är bättre… mycket. MEN även sämre på vissa punkter med i mina ögon. Jag GILLADE faktiskt förstoringsgraden men kommer nog vänja mig fint till den mer ”normala” fullformataren. Njae, något liknande problem har jag inte haft, men det är en 400 jag hade – de är väl hyfsat lika ändå väl.. ett objektiv med extremt kort skärepdjup har jag haft problem med att fokusera manuellt på (canons 1,4) men det är inte så konstigt.. minsta blink med ögat och fokusen hamnas snett då den är sååå känslig på bländare 1,4.
   Kameran skall ju fungera – det låter nästan som det är något fel på den? Kanske du borde kolla upp det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: