Konsten att ta vinnande bilder!

Det vill vi väl alla till mans lära oss hur man gör, att få inspiration och lära oss till att utvecklas..

Abecita Konstmuseeum tillägnar onsdagen den 21:e september åt detta tema under sin fotokväll med Göran Segeholm. Och jag skall dit!! Jippie:-)

Har idag anmält mitt intresse för att få ta del av förhoppningsvis både goda idéer och smörgåsar. Men mest av allt vill jag lära mig hur Göran talar och föreläsar.. Jag har tänkt gå på ett par föreläsningar under hösten för att få inspiration till mitt egna föredrag, vad jag skall tala om vet jag men just HUR och på vilket sätt… att ha ett par i färskt minne är nog inte så dumt.

Det finns fortfarande platser kvar för den som är intresserad! Så varför inte passa på att umgås en kväll med likasinnade? Priset är mer än acceptabelt – 100 kronor.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

15 reaktioner till “Konsten att ta vinnande bilder!”

 1. Ja, det kanske vore intressant. Gläder mig också åt att få se dig och dina fantastiska bilder på Naturfotofestivalen i Vårgårda! Dessutom grattis till en fin artikel med kanonbilder i Camera Natura.
  Kram

  1. Tack så hemskt mycket:-) Skall blir väldigt spännande med Vårgårda och försöker köra med positiv mental träning *s* Min man har en del insikt i det området och försöker ta till mig det han säger så det inte knyter sig i magen totalt.
   Frågan är om inte just det numret kommer var värt en hel del i framtiden… jag syftar då på uppslaget på sid 6-7.
   Kram

 2. Attans……att man inte bor i Göteborg!
  Får nöja mig med att läsa hans bok och lyssna på Bildradion !

  Ha det gott!
  Christin

  1. Poteito potato… Borås Götlabörg;-) De ligger ju väldigt nära varandra de båda orterna egentligen… 40-45 minuter tar det med bil.
   Ja det skall verkligen bli intessant och roligt att få ta del av tips och trix…men hans Bildradio verkar ju inte vara fy skam? Tror säkert det är precis lika bra att få ta del av den… men det HADE varit väldigt trevligt att möta dig live förståss…:-(
   En annan gång får det bli helt enkelt:-)
   Kram

 3. En annan gång….live….tummis 😉
  Vi har nog ett och annat att samtala om……misstänker att vi skulle behöva minst ett par dar tillsammans innan samtalsämnena tagit slut!

  Önskar dig all lycka, Anna….med både inspiration och föreläsningar.
  Kram
  Christin

  1. Förmodligen ja;-) Men här fins säng och mat:-) Du måste lova höra av dig om du har vägarna förbi tjejen? ok?

   Tack tack. Jag behöver nog lite lycka till tro jag haha. Ett glas vin innan hade inte satt fel heller iof – då finns det ingen hejd på babblandet,-)
   Kram Anna

 4. Hejsan Anna, läste artikeln om dig på FS och hittade din blog, måste bara säga Vad roligt! Du är så duktig på att fånga färgen och formen i naturen i dina makrobilder och jag blir alldeles ”glad i magen” när jag ser dom. Fotografering ger verkligen (minst) ett helt nytt perspektiv på omgivningen och man ser helt plötsligt nya saker. Det är väl en fotonördgrej att man knapt kan ta sig tio meter till bilen utan att vilja gå och hämta kameran för man vill fota ngt. Åter igen, vad roligt! Önskar dig all lycka med ditt företagande och fotande.
  Vänliga hälsningar
  Beatrice

  1. Hej:-)
   Vad kul att du hittade hit då:) Tack, det glädjer mig!
   Ahh en till macronörd?
   Vad roligt.. det känns som att komma hem lite när man stöter på en av de ”nära seendes släkte”, även om alla fotografer självklart känner igen sig i passione till att vilja fånga det man ser kamerna så är nog ändå macro lite unikt tycker jag.. egentligen mer krävande då det som du säger inte låter en gå till bilen ifred ens?!;-)
   Sagt med glimten i ögat förståss, för man kan ju inte annat än se – just extra mycket och allt blir ju så vackert när man väl ser
   Mvh Anna

 5. Har hans bok med samma titel, väldigt intressant. Skulle gärna ta del av föreläsningen men eftersom man bor i arslet 😉 av sverige så är ju inte det möjligt, ibland finns det tom gränser för vad en norrlänning vad gäller avstånd 😉
  Jaja en annan gång kanske…
  ”Ljungland” och ”Horror” verkligen underbara bilder som verkligen innehåller ditt signum.
  Bilden ”Ljungland” får min fantasi att skena, fattar du vad du ställt till med 🙂 ser hur många ansikten och varelser som hellst i den underbara bakgrunden, och fler dyker upp ju mer jag tittar och sjunker in i bilden. Huvudmotivet ser jag knappt 😉 men antar att det är bara ett svepsjäl för att kunna publicera den ”verkliga” bilden, skön ton och färg i bilden också. ”Horror” har samma egenskaper som föregående, även den med ett spännande mönster och figurer. Hjärtat som samtidigt blir ett par som pussas, en mystisk siluett, en svävande robbot och mycket, mycket mer. Bara en njutning med dessa mönster mot den sköna gröna nyanserna… verkligen njutbart för mina ögon.
  Rolig överraskning att upptäcka bekanta bilder i Camera Natura, ett trevligt repotage 🙂

  Ha en skön fotohöst!
  /Kalle 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: