Där rök skorna!

Dagens fototur genererade i 4 gb bilder och ett par förstörda skor.

För att komma till denna vy fick jag hoppa över vad jag trodde var ett normalstort dike, men insåg först efter att det var en betydligt bredade sådan.

Skorna gör mig inget – de hade ändå börjat läcka och borde nog kastats för länge sedan.
Jag vet inte vad det är med mig och skor? Eller kläder överhuvudtaget.. jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att handla kläder och speciellt då skor! Visst är dom vackra, både kläder och skor – absolut men aldeles för vackra för mig att vandra runt i?
Plagg efter plagg blir liggandes i garderoben och oftast blir det ett fåtal rätt oansenliga men bekväma plagg som används om och om igen tills det går hål i dom.

Ett par just vanliga klädesplagg omslöt min kropp under dagens exkursion i det vilda. Det är en ynnest att få vandra i min intilliggande skog ni ser ovan och bara vara  i nuet, sitta på huk och kika ner i bäcken och alla reflektioner:

En tur till havet hanns också med – där nyponbuskarna stod som vackra färgklickar längs med parkeringen. Att en vuxen kvinna fotograferar är tydligen väldigt märkligt och udda;-)

För bil efter bil stannade och kikade nyfiket vad i hela friden det var som var såå intressant att denna vuxna kvinna stod på knä med snoken ner i jorden.. Jag misstänker att besvikelsen blev stor över att det inte syntes till någon raritet som påfågel, pingvin eller krokodil framför min kamera. Men nog är ett par frön och en o annan spindel värt att stannas för iof? Det tycker iaf jag:

Väl hemma igen kunde jag inte motstå den blommande lagerhäggen vars långa blomstänglar är ett perfekt motiv för det korta skäredjup tamron är så bra på:

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

19 reaktioner till “Där rök skorna!”

 1. :))
  Köp dig ett par gröna Tretorn gummistövlar…det har jag. Perfekt när man utövar forsränning …hihi.

  Funkar även när man trampar ner i ett jordgetingbo…fråga mig. Jösses, den gången slog jag nog ett världsrekord i löpning med gummistövlar !

  Är du säker på att du inte mötte ett piggsvin iallafall, Anna!? Näst sista bilden…plus lite fantasi 🙂

  Jag kämpar med min kamera och bildbehandling…brukar titta på denna filmsnutten när jag tappar sugen…

  Ha det gott!
  Christin igen.

 2. Haha, ja kanske var det ett piggsvin ändå – nog ser man likheten klart?,-)
  Du dom där tretorn låter inte så fel – skall kika på det,-) Risken blir väl att man klampar omkring i dom för jämnan och plötsligt får man dras med namnet ostbågeAnna istället (stinkfötter) *asg*
  Men hualiga – tur att inte foto är så fysiskt tuff som i filmsnutten? Phuuuuu – killen hade ett driv helt klart – imponerande med sån målvedvetenhet:-)
  Tack tjejen för att dukikade in o skrev en rad, det gjorde mig glad!
  Mvh Anna

 3. Alltid lika inspirerande att läsa dina inlägg, och få se det du såg genom kameran fastän att man inte kan ha samma förhållande till dina bilder/ upplevelser som du hade vid tillfället.
  Ja ibland kan man komma på sig då man står med kameran i ngn konstig ställning och antagligen så förstår inte folk vad man har hittat 🙂

  1. Hello Tony:-) och alltid lika kul att se att du kikat in här!
   Nej tyvärr kan man ju inte dela upplevelsen, känslan.. blåsten.. rädslan elelr vad det än må vara – de som håller kurser o workshops ute i det fria KAN ju det och det är inte utan att man förstår att det är väldigt givande och nog så nyttigt? I den digitala eran glömmer vi ibland bort det där med det mänskliga mötet.. För vi påeverkar ju varandra mer än vi tror? Inte minst märker man ju det på hur medmänniskor blir påverkade och nyfikna ute på fältet,-)

 4. Har samma inställning till kläder som du…såååå tråkigt att handla. 🙂
  Brukar kika in på din blogg, och bara njuta av alla vackra bilder du tar, och läsa dina rader du skriver. Ska bli mycket trevligt och inspirerande att se dina bilder och höra dig i Vårgårda.

  1. Haha och så säger dom att kvinnor är köpgalna?
   Bara att se på hur många här som INTE är det – eller också är helt enkelt fotomänniskor ett lite annorlunda släkte än ”vanligt” folk?;-)
   Jag tycker det är så skönt med foto just för att det inte behövs några speciella kläder som i te x golf… med exklusiva golfkepsar/skor/rutiga byxor – det är bara en fördel om man är lite smutsig redan från början och inte räds att kravla där på marken i gyttjan;-)
   Så du kommer dit? Vad kul, hoppas jag kan visa upp lite inspirerande motiv från macrovärlden:-) Välkommen!
   Mvh Anna

 5. Vilken härlig fototur – fast de motiv du hade hemma i trädgården var ju verkligen inte illa de heller! 🙂 Illa däremot med skorna – och jag tycker precis jag känner igen mej själv i din klädbeskrivning!? <:-)

  Idag har jag konstaterat att lärkarna här i norra Skåne fortfarande är gröna – och att det FINNS gula tallar! De jag såg var dock inte helgula – men bitvis var barren angripna av… Ja, inte vet jag!? Men en tall ska ju vara grön!? Eller??? Kan det vara nån svamp som går på barren, tro…?

  Trevlig kväll! 🙂

  1. Ja man blir ju onekligen lite nyfiken vad det är som orskakad den gula färgen?
   Tallen/barrträdet var ju inte frisk alls…. har en ”stulen” vild tall hemma med på tomten som uppvisa ett fåtal gula barr, men det är nog bara normalt ”förfall” s a s och långt ifrån den helgula stackare som stod ensam där ute..
   Kanske är det svamp eller något liknande som angripit den? Det verkar ju dock bara vara trädet i fråga, inte omgivningen tack o lov..
   Tack för att du kikade in Anna: och ha en härlig måndag – själv är jag trött som en amöba.. *gääsp*

 6. Somliga går i trasiga skor…. Eller var det inte så ha sa den där skalden Vreeswijk? Nu har ju jag inte heller ett speciellt översvallande intresse för kläder eller skor för den delen heller, men något måste man ju ha att omsluta den där kroppen. Ibland kan jag bli något avundsjuk på våra hundar, dom har sin päls och behöver sålunda inte bry sig om vare sig klädkoder eller fotriktiga skor….men ibland så luktar dom inge vidare om sanningen ska fram, då är det fint att kunna svida om i en helt ny och förhoppningsvis ren utstyrsel.

  Redit goa bilder måste jag säga, detaljer, utsnitt och intressanta former hanteras i sann Ulmerstandsk anda. Inget lämnas åt slumpen, och vi som betraktare blir varse det som vi i vanliga fall inte observerar, dom små spännande detaljerna skulpteras fram med både finslipat skärpedjup och sinnrika utsnitt som i sin tur bildar en fullkomlig bild – en fröjd att se!

  Inte behövs det några krokodiler för att skapa enastående naturkonst, jag håller med dig en spindel eller en fröställning är väl värd att att avfyra sin kamera för.
  I dag var till och med jag ute en sväng och lät mitt Tamron jobba för ovanlighetens skull – så håll i hatten!! 🙂

  Mvh, Jörgen

  1. Tack så mycket Jörgen:-) Det värmer att få så fina ordalag från dig!
   Visst ligger djuren före oss rejält på det området – människosläktet är ju egentligen väldigt värnlösa med sin oskyddade kropp, för att inte tala om hur urusla vi är i förhållande till djuren att ta hand oss själva som nyfödda…
   Hela vår exsistens bygger ju på människans empati och förståelse för varandra – att värna om…
   Oj – attans – mästerfotografen kommer knocka med MACRO-foton på sin blogg nu då alltså:-)
   Vad spännande, det ser jag fram emot!
   Jag har allt sett macro från dig tidigare med och hänförts iof och vet att jag inte kommer bli besviken:-)
   Mvh Anna

  1. Då jag inte använt mig så mycket av zoomobjektiv skall jag väl inte uttala mig, men har en känsla av att de fasta objektiven ”tål” mer? Det är ju onekligen mindre mekanik i de fasta..
   Om inte annat skall de ju vara överlägsna enligt tester i skärpa och briljans
   OM du tänker ta upp det igen är det kasnke en idé att köpa ett fast macroobjektiv? Jag tror det är en viss skillnad? Förvisso är det ju rätt enkelriktat, men det funkar ju bra till annat med? Även porträtt:-)

   1. Hej igen!

    Jo det är väl Tamron 90 macro jag i så fall är lite sugen på. Går ju att använda till mycket annat som du säger. Kanske blir man oxå mer kreativ med fast brännvidd och utvecklar sitt bildseende?

 7. Det bidrar nog mycket iaf. Ett bra objektiv är A och O har jag lärt mig. Det jag fick se genom tamronlinsen jämfört med t ex det som satt på med kamerna 18-55 är ju som natt och dag! Om man är intresserad av mer konstnärliga foton borde det vara förbjudet att ens kika genom en sådan lins… för mig var det sn sån oerhörd upplevelse första gången jag kikade genom tamronlinsen ( på ett ölglas vill jag minnas det var) att jag blev helt till mig!!!
  De tar inte samma bilder överhuvudtaget! Den kreativa oskärpan som ju är vad som skapar dom konstnärliga bilderna får du inte utan en bra macrolins. Det där med att använda sig av ”skit framför och skit bakom” sitt huvudobjektiv är något tamron är specialist på tycker jag då den här en liten egen bokeh som gör egna små ”hyss” j – helt sjukt roliga motiv och allt ser mman ju redan i sökaren. Jag kan inte tala väl nog om den linsen och vet inte om du bor i närheten? Men är du det minsta osäker och skulle vilja prova är det bgara att hojta till – jag är övertygad om att du inte bli besviken, men förstår att man inte vill eller ens ska köpa bara för någon annan sagt så heller?
  Smaken är ju olika sinsemellan och vad som passar för den ena behöver nödvändigvis inte göra det för den andra? Men kan bara tala för mig.. och jag är heeelt såld sedan år tillbaka;-)
  Mvh Anna

  1. Jo nog kan jag tänka mig att köpa det på rekommendation, speciellt när den kommer från en skicklig fotograf, som jag tycker du är. Bor i Gävle så det är inte direkt nästgårds men tackar för erbjudandet! Jag är övertygad om att jag återkommer i ärendet iaf. 🙂

   1. Jamen då rekommenderar jag det å det starkaste:-)
    men hörrödu. vad har du för blogg? Kikade på din gravatarbild men hittade ingen länk? Jag vill ju se:-)
    Är det objektivet som gick sönder du har på din profilbild? Då hade du iof väldigt kort skärpedjup på den ändå – 2.8? det borde itne bli så dåliga bilder av den heller)

   2. Noterat! 🙂

    Hmm, konstigt. Jag har alltid trott att min klickbara länk gick till min blogg. Måste kolla upp detta. Här är iaf länken till min blogg. http://eraakfa.wordpress.com/

    Japp det är objektivet på profilbilden som började krångla efter drygt ett år. Var supernöjd med bildkvalitén, skärpa, kontrast etc. Det var nåt med kontakterna mot kamerahuset som ballade ur. Vågade inte riktigt lita på gluggen efter det även om det funkade hyfsat bra ändå. Det är däför jag frågade om kvalitén på macrot.

 8. Efter att ha snabbkolla på dig sida finns det inget annat jag möjligen skulle tänka mig skulle passa dina händer bättre.. du är ju redan där..? Attans vad grym du var?!! Japp – en favvofotograf får du bli som jag gärna återkommer till if I may….
  MEN måste bara varna.. jag HAR faktiskt ”slitit” ut mitt macro en gång – den gick sönder efter väl en 4 – 5 års konstant arbete och köpte mig ett nytt omedelbart. Jag kan inte skylla på något mer än att jag använt sönder det.. plus att jag nog inte är världens aktsammaste människa heller. Har både tappat den och vält omkull kameran med objektivet på, men det höll för det med. det var först senare det gick sönder inne i palmhuset på trädgårdföreningen. Fukten tog knäcken på den tror jag…
  Att reparera var nästan lika dyrt och då får man ju tillbaka smutsfläckarna på linsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: