Det målande ljuset

Jag grämde mig hela vägen hem..

En härlig eftermiddag som jag måste offra till förmån för föräldramöte på skolan. Tja det måste ju gå, men det smärtade till inombords av ren frustration över att inte kunna ligga platt på mage och fånga det varma låga ljus som hösten bjuder på nu – istället.

Jag fick dock utlopp för min fotolust under ett par få stressade minuter i trädgården. Yngste sonen lirkade fram brödrosten under tiden jag bökade runt där ute och där rosten var framme fick jag slita mig tillbaks in igen – attans..

Det ruttnas ihop lite här och var och blad skiftar ton till rött, gult och orange som  t ex här genom ett gulnande rabarberblad och ett hål som visade ett brunare löv i bakgrunden:

Till och med barren på min tall hade färgats orange in mot stammen. Den stod lägligt till  och om jag bara kröp in under så nog fick jag med ljuset som silades mellan barren. De där barren växer ju i lager om varandra och det typiskta makrofenomenet med ”skit framför och skit bakom” föll sig ypperlig just då:

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

7 reaktioner till “Det målande ljuset”

  1. Tack så mycket Caroline:-) Roligt att lite barr kan väcka känslor, fast det kanske snarare är ljuset som ”gör” bilden iof, med lite ljusskiftningar och olika nivåer i motivet kan det mesta bli rätt häftigt egentligen:-)

  1. Vad du är rar. Tack Mats!:-)
   Men det gör vi väl alla iof? Bor i edens lustgård alltså:-)
   Vi människor har ju makten att skapa vår egen himmel eller helvete..
   Men nog är moder jord rätt underbar när hon vänder den rätta sidan till – då är det allt ett himmelrike på jorden:-)

   Vi synes o höres;-)
   /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: