Dra mig ända in i baljan!

Eller nej förresten – det behövs inte dras mig dit.

Jag stod där så gärna igår kväll och lät mig förföras av psykodeliska mönster i diskbubblorna. Ett tips till fotosugna  som tycker diskning är bland det tråkigaste som finns: använd det till något roligare:-)

Här är det 60 mm tamron som fungerade helt ok! Just  att objektivet är såpass ljuskänsligt är väldigt trevligt – att tillåtas fota på sena kvällar om lusten faller på, utan en uppsättning märkliga ljus för att få till en hyfsad slutartid är inte fel.

Det är fotat inomhus, handhållet på närmsta närgräns och behövde varken blixt eller extra ljus. Jag klarade mig på  200 alt 400 i ISO ändå och mellan 1/125 sek och 1/200.

Skall bli riktigt kul att testa fota mer bubblor med objektivet då det är ljusare så det kan bli längre skärpedjup:-)

 

 

Sugen på ett glas?

 

De båda benen

 

 

 

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

12 reaktioner till “Dra mig ända in i baljan!”

 1. Läckert värre, man kan ju nästan tro du har diskat bensinfat med tanke på färgerna..vad äter ni egentligen, eller är det bara dom där E-produkterna som visar sig ? 😉

  /Monafåna Öhman

  1. Haha, tja nog måste jag hålla med om att färg o form är väääldigt spejsade! *s*.
   Snacka om migränmotiv och flowerpower – man kan nästan tro undertecknad har rökt något, men nä.. 😉 Det där diskmedlet blir ju så. ..
   Säkert är det mycket gojs i vattnet som får det färgas som det gör med – ingen aning men roligt var det att sugas in i regnbågsvärlden utan fara för efterföljder! Det här är det närmaste knark jag någonsin kommer komma, den saken är klar.-)
   /Annapanna

 2. Milda makter vilka spännande konstverk man kan hitta i vanlig diskbalja bara man är utrustad med ett kreativt sinne – en färg och formsymfoni av sällan skådat slag. Läckert är är bara förnamnet!
  Jag har seriösa tankar på att dra ut i arla morgonstund i morgon eftersom jag har en ledig dag och då ge mig i kast med den grannlaga uppgiften att försöka fånga morgonstunden med stort G, men nu vet i sjutton om det inte är till diskbänken färden ska gå till i stället…..och då kan man dessutom få sovmorgon 😉 Argumenten hopar sig – diskbänken eller sjökanten? Tärningen är kastad, i morgon vet jag svaret 🙂

  Mvh, Jörgen

  1. Oooooj vad avundsjuk jag blir..
   I morgon skall tydligen bli en toppendag hörde jag på väderleksrapporten? *suck* åhhhhh…..
   Då får du lova se se för oss alla och visa upp den makalösa färgprakt som råder!! Ser fram emot dina bilder, kanske redan imorgon kväll?.-)
   Ahhh.. men du Jörgen inte behöver man göra antingen eller? Både och går ju lika bra:-)
   Om nu inte disken kallar för högt förståss.. det var ju det där lilla problemet som måste lösas med ju.. ehum.
   Nåväl – en toppenfin dag hopaps jag du får, med fyllt minneskort och frisk luft i dina lungor:-)
   Mvh Anna

  1. Ahh vad härligt att se! Din iaktagelse/vardagskonst var sinrikt vacker – som kinesisk kosnt medmönstre som påminner om fåglar och blomrankor. Speciellt i den runda formen som spär på känslan än mer! Gjorde du någon pesnel av den då?:-) *nyfiken*

 3. Oj! här råder det ingen brist på varken bilder eller krativitet. Uppdateringar med många sköna och fantasieggande bilder, jag hinner ju inte med i svängarna 🙂
  Men återkommer senare med mera kreativa kommentarer till de senaste uppdateringar du gjort….

  Ha en skön helg!

  Mvh Kalle

  1. *s* En annan gör ju allt för att slipa diska vet du.. 😉
   Skämt åsido så har fotolusten exploderat sista dagarna med den värme och sköna ljus som existerat, synd bara att man inte hinner ännu mer. Imorgon blir en riktig fotodag iaf, gräsänkling som man är – det har jag bestämt 🙂
   Hoppas du med får tid för kreativitet och inte minst rekreation ute i naturen

   En skön helg till dig med vännen
   Mvh Vittran

 4. Flotte bilder Anna !
  Tror jeg skal kutte ut oppvaskmaskinen min, ikke bli sur når kona sier jeg skal vaske opp, men takke og bukke og ta frem kameraet i stedet. Tror kanskje vasken vil ta lengre tid enn den kunne, men hva gjør vel det når det er muligheter til å få magiske bilder.

  Uansett om motivene er der skal man ha et godt øye og ha evnen til å isolere og rendyrke uttrykket, det er du en mester på Anna !

  1. Tusen tack Magnus! Det värmer att få en kommentar av vad jag ser som min mentor och förebild inom kretaivt fotograferande!
   Uj.. sånt skall man nog inte säga högt – kasta ut diskmaskinen? Jag själv har önskat mig en i snart 17 år, men har iom foto insett att det kanske är lika bra utan:-)
   Så länge hjärtat kan slå och händerna diska är det må hända lika så gott utan;-)
   Ha en härlig helg Magnus!
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: