De dimhöljda bergen

Efteremiddagens mystiska dimma såg ut att ge vika. Ett par solglimtar här och var tillät solens strålar nudda min hud… det gav signaler till mitt inre att tiden är kort, vyerna vackra och att allt helst måste ses innan ljuset ger vika.

Men det blev inte som man önskat.. dimman vägrade ge med sig, till och med uppe på Surtes höga berg. Men ljung fanns det gott om och i motljuset gick det ändå att få till en minnesbild av stillheten där uppe i dimman….

Till det positiva hör att man fick rekogniserat ett par bra platser inför morgondagen då dom LOVAT fint väder för alla att njuta av!  Och tja, jag vet vart jag skall vara…kanske får botaniska trädgården ett besök med på förmiddagen om abstinensen blir aldeles för stor;-)

Obs förstora! (något har hänt vid komprimeringen – klicka på bilden så ser du den i större format)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

9 reaktioner till “De dimhöljda bergen”

  1. Dimman låg tät även idag, men fick mitt lystmäte och spenderade 4.5 timmar i friska luften bland jumbojetstrollsländor och fallande gula löv!
   Hopaps du med haft en skön dag Mats:-)
   Mvh Anna

 1. Mmm Magiskt ljus i ljungsnåren och underbart fångat i vanlig ordning! Håller med dig om dimman, så otroligt seg – ville aldrig riktigt släppa greppet. Gårdagen spenderades faktiskt i Göteborg, bland annat på Hisingen och ute i Björlanda. Förutom några mödosamma stunder i Nordstans massiva trängsel….Stön – vilket folkhav (säger den smått förvirrade gubben från landet) 🙂
  Nu var det inte riktigt läge för fotografering men när solen trängde igenom dimbankarna vid Norra Älvstrandens strandpromenad och Älvsborgsbron avtecknade sig svagt i dimridån då ryckte det i fototarmen vill jag lova – men allt måste kanske inte fotograferas…eller? 😉

  Hoppas att du får några fina stunder på Botaniska – om vädret inte blir till belåtenhet dvs. Min fredagsmorgon blev inte som jag tänkt mig tyvärr – morgondimman ville inte lyda mina instruktioner…så det var bara grått, grått, grått som gällde 🙂

  Mvh, Jörgen

  1. Jasså ni var i våra trakter??? Men.. att du inte hörde av dig? Jag kunde ju ha bjudit på lite fika:-) Det får ni göra om vägarna är förbi nästa gång – kapisch? Var det shopping som gällde i stora staden måntro?
   Haha, nä allt måste ju inte fotas men visst är det märkligt att om kameran INTE är med så nog sjutton dyker det upp något motiv då? Murphys law…
   Tyvärr blev det ingen botaniska på lördagen, min förutsätttning var ungefär samma som din= dimma. Dessutom maken ville ha hjälp att handla mat till sin mamma så det var shopping som gällde innan han åkte upp för att fira hennes 80-årsdag, men sen var det foto för hela slanten. Eller kanske snarare friskluftsvandring:-) Målet var egentligen inte ”bilden” utan mer att bara få se o uppleva där ute i naturen:-)

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: