Höstfägring

Varje år börjar ångesten då sommaren går mot sitt slut och varje åt blir jag lika glatt överraskad över hur oerhört vacker hösten faktiskt är.

Märkligt, detta underbara faktum tycks mig alltid gå förbi?
Suktandet efter sommarvärmen och dess alltför påtagliga brist låter tillfälligt vanmakten ta över.. men den försvinner fort vid åsynen av höstfägringen utanför fönstret. Då glöms snabbt förkylningar, kalla fötter och skrapandet av bilrutor bort.

Dagens morgon var ljuvlig, inbäddad i sin mjuka dimmiga pastellton och fick mig sucka högljutt på min färd till jobbet. En morgon, en dag som gjord att fota sig igenom…. Nu är det inte fotandet som sådant jag egentligen strävar efter, utan att få delta se och vara ett med naturen. Det enögda låter mig bara få njuta av det än mer då den likt ett kaleidoskop tycks trolla fram det gottigaste ut naturen.

Mitt bloggande har legat nere ett tag till förmån för den nya boken och faktiskt även fotograferande på kvällar.

Naturen är i sitt esse nu och jag kan inte annat än stjäla en halvtimme då och då , efter middagen står på bordet för de små (numer väldigt stora) hemma.

Häromkvällen fräste jag iväg i den lilla svarta till Surte och ”min” favoritsjö förstås. Den passar mitt inrutade liv väldigt bra, då den fångar ljuset extra sent med sitt höga läge..

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

16 reaktioner till “Höstfägring”

 1. Hösten är fin med alla sina färger. Att det blir kallare och en aning mer eländigt får man liksom ta på nåt sätt, det blir ju än ”värre” efter hösten. 😉 Jag tycker alla årstider har sin tjusning eg. Riktigt sjyst spegling i vattnet! Lövbilder kan man ju aldrig få nog av så här på hösten. 🙂

  1. Visst är det så, men nog känner jag alltid ett sting av ångest då värmen och de ljusa kvällarna försvinner ett tag. För mig har ångesten lagt sig nu och precis som du njuter av det vackra som fortfarande finns där ute. Snart nog lyser löven med sin frånvaro på kala grenar..

 2. Underbara bilder… Vid den första tänkte jag på sidentyg… en sjal eller kjol…
  Tycker höst bjuder alltid på underbart ljus och varma färger trots kylan 🙂
  Soliga stunder kan vara mysiga… men de är inte många… tyvärr…

  Väntar med spänning att höra Dig i Vårgårda.
  Ha det fint
  Halina

  1. Vad roligt at du tyckte den fungerade Halina! Fastande för det mörkare riset som stack upp bland det gyllengula gräset. Tydligen hade det brunnit i området och svarta stammar omringade den brandgula nyansen. Måste dit och försöka fånga det på ett bätre sätt snart:-) (om nu vädret tillåter som sagt för nej, det är just där skon klämmer. När det väl ÄR vackert är det ju så vackert så att hjärtat går i bitar. )
   Kul att du kommer dit, hoppas verkligen vi möts i vilmet!!:-)
   En underbar helg önskar jag dig med mycket sol o härliga höstfärger:-)
   Anna

 3. Härliga bilder du bjuder på! Gillar framför allt den första med grenen och gräset. Graciös och varm. Hösten är härlig. Hoppas att älgjägarna dragit sig tillbaka något så att man vågar sig ut i skogen igen nu.

  1. Ja det är faktiskt lite otäckt när man hör det smälla lite här o var i skogen. Färgglada kläder är nog att föredra ett tag till förmodligen, bäst att ta det säkra före det osäkra..
   Ytterligare en fördel med favoritstället i inlägget ovan – det ligger mer på ett berg och inte i en urskog:-)
   Hoppas du får en härlig helg, fritt från allt vad jakt heter (men gärna med älgar i siktet ändå:-))

 4. Jättehärlig spegling från ”din” sjö i bästaste höst färgpallett, hösten är lurig varma, skrikiga färger men brrrrr så bistert väder, men bilderna värmer 🙂

  Mvh Kalle 🙂

  1. Jadu.. imorse var det riktigk vinter här nere hos oss! Bladen föll ner från Ginkobeloban som så länge lyst med härliga ockrafärger.. Nu kom dödsstöten ordentligt och de dröser fullkomligt ner:-(
   Kan vara tänka mig att du måste haft det än kallare?
   Minus 4 visade mätaren på här och rutorna fick skrapas ordentligt.. Men attans vad vackert det var.. tyyyyypiskt!!! ingen kamera med och inte imnst ingen tid för att fota fanns det ju.. Men det var en fröjd at få se o uppleva skådelspelet iaf:-)
   Jag håller tummarna för att DU kanske hade lite friare tid och fångade din vackra natur på en viss Kallemanns sida:-)

   Tack kallemannen för att du kikade in på den Göteborgska väderlekens utseende.-)

   Mvh Vittran

 5. Vilka underbara höstbilder! Gillar bilderna med sjön mycket, vilken spegling!
  Jag har själv nästan missat hela hösten, med alla de fina färgerna. Jag varit helt uppslukad av att ta bilder på hjortar, som jag och min man råkade ”hitta” för ett tag sedan.:)

  1. Ja den sjön är rätt rolig att vandra runt, speciellt nu:-)
   Uj hjortar? Mumma – det låter spännande! I kombination med höstfärger låter det helt kalas:-) Kikade in på din sida men blev lite kall när jag läste om det det där som du misstänkte.. ? Hoppas inte du menar att de skullle bli skjutna eller något?
   Håller tummarna för att dom inte försvinner utan stannar kvar oavsett.-)
   Mvh Anna

   1. Näe, tror inte de blivit skjutna…
    Det kan vara brunsten. Vad jag förstått så samlas hindar hos en dominant hjort under brunst, men när den är över går hjorten åt sitt håll och hindarna åt sitt. Så det kan vara förklaring till att vi inte hade sett dem.
    Nu var vi ute igår kväll igen och då såg vi en liten hjord med hindar och en ung hjort, så de är inte borta…:-)

   2. Aha, men det var väl för väl!
    Då kommer dom nog tillbaka igen i sinom tid iaf:-)
    Är så glad att jag stötte på ett rådjur under min helgfotografering själv – även om bilden inte blev perfekt (läs ens bra) så är det något extra speciellt att ha mött ett..
    Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: