En blommas sista andetag

Klungor av höstaster – aldeles intill fanns högar av oljefilter och en soffa någon behagat dumpa…. men den synen förskonar jag er från ty den var inte vacker.

Morgonen var bitande kall då höstens första frost behagade dyka upp.

(Detta var för drygt en vecka sedan – förrförra helgen med andra ord, men herr fröst visade sig även denna helgen vilket kommer kommer i ett senare inlägg.)

Jag hade siktat in mig på hyfsat tidiga morgonbilder – om det nu verkade vara väder för det och en titt ut genom fönstrer sade ja på den frågan. Kläder pylsades på i lager på lager – tonårssonen smjukisbrallor under jeansen och 2 lager tröjor under dunjackan för att minimera frysrisk.

Till min stora förtret hade vägen upp till en våtmark i närheten spärrats av vilket fick mig åka åt motsatt håll, ner – mot motorvägen dit inga djur och stillhet brukar höra hemma. Jag hade fel visade det sig. Visst sorlade bilarna vid E6, men djurliv fans det gott om på den nerlagda golfbanan ävne om inga ville låta sig fångas på bild. De värsta djuren skrämde mig som värst då jag låg ihopkrypen i vassen och plötsligt hörde en homosapiens smälla av ett skott en bit längre bort. Då kände jag mig plötsligt väääldigt liten på jorden.

Lite senare på dagen skulle båten upp! Stormen skulle nämligen anlända på söndagen.

Men under tiden maken körde båten till kranen strosade jag runt i båthamnen och botanisera i ogräs och blommor som fortfarande växte längs med asfalten som denna lupin , eller taggtumme:

Att en tripp till Plantagen i Tagene resulterade i ett inköp gick inte att motstå när jag såg dessa små mini-människor dingla mot sin blålila bakgrund:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

7 reaktioner till “En blommas sista andetag”

 1. Vi har haft riktigt schyssta höstmornar här också, gnistrande vackra med en fantastisk höstdimma som har beslöjat landskapet så där lagom mycket, och därtill en bländande sol som skickar sina knivskarpa strålar och formerar dom mest fantastisk ljusschakt mellan trädstammarna. Vissa mornar har man mötts av närmast pastorala vyer var än man har tittat, tyvärr så har jag inte fått till några vettiga bilder – eller kameran har inte varit med om jag ska vara ärlig. Men jag har faktiskt inte sörjt utan har mest njutit och försökt acceptera detta faktum att kameran är inte alltid tillhands.

  Men kom ju inte hit för att bara skriva om mig själv 🙂 Jag fascineras alltid av din förmåga att hitta som där figurerna, ansiktena som alltid dyker upp på dom mest oväntade ställen. Gillar verkligen dom där små minimänniskorna med mössa på, och ser så goa och nöjda ut.
  Plantagen borde vara mer än nöjda med en så detaljgranskade och hängiven blomsterkund! Verkligen härlig bilder!!

  Mvh, Jörgen

  1. Jag känner igen mig i din intensiva upplevelse och visst har även jag njutit utan kamera. Denan höst har bjudit på scener man aldrig kunnat drömma om så visst är man mer än nöjd?:-) Med tanke på hur höstar brukar se – ungefär som idag – kan man ju inte klaga.
   Även om kameran varit med kan ibland vyerna bli så vackra att man bara anlöst bara kan stå och yttra…… ”wooooooow”. Jag försökte skärpa mig och trycka på knappen då ett rådjur skuttade förbi i dimman men hjärtat slog och blev så nervös att jag inte ens kunde ställa in skärpan utan bara tryckte i vild panik – haha. Jösses…

   Ja plantagen borde vara nöjda för blomman var DYR;-)
   Ett frikort in till affären för att kunna fota i lugn och ro hade varit mycket bättre:-))

   Tack Jörgen för att du tittade in och skrev en rad på denna tidiga tisdag
   Mvh Anna

  1. Tack Gert, orkidéer är ju rent sanslösa med sina mönster och former – där hittar man alltid något när inspirationen tryter och regnet skvalar som en dag som denna..
   Kul att du gillade figurerna, sönerna blev lyckliga som små barn igen när dom fick se de små bebisarna flyga innuti blomman i fönstret..
   Mvh Anna

 2. Alltid lika roligt när man ser ett nytt inlägg från dig, och alltid lika intressant att ta del av ditt sätt att se på omvärlden och hur du tolkar den genom linsen. 🙂

  Apropå något annat så såg jag att du hade en länk till Tim Flach. Såg något program på tv nu i veckan där han var med som lärare för några nyfikna nybörjare. Riktigt duktig och jag minns speciellt en bild på en vit hund (tror det var en puli) som brände fast på näthinnan. Sen kan jag tipsa om en serie som går på kunskapskanalen som handlar om fotografer i olika genrer, runt världen. Senast om Ba Bien U, en av mina favoritfotografer som har en förkärlek för tallar! 🙂

 3. Ujujuj vilka grymma bilder du har i din blogg Anna, vilken explosion i färg och form, fantastiska helt enkelt! Kul att jag hitta hit, visste inte att du hade en blogg, men nu vet jag det 🙂
  Jag hann bläddra lite snabbt denna gång, åker nämligen till flygplatsen om ett par timmar, kommer att vara bortrest i en månad… men kommer garanterat tillbaka till din blogg när jag kommer hem.
  Blev väldigt glad för din hälsning i gästboken, tack 🙂
  Ha det bra så länge!
  Bilal

  1. Haha, ja vi blev upplysta båda två. Men jag är den som borde skämmas (och gör)
   Väldigt glad blev jag för din sida och att ha funnit en ny inspirerande fotograf att kika in hos när inspirationen tryter:-)
   Hoppas du får en härlig tur och får ladda batterierna – en månad är inte illa minsann:-)
   Ta han om dig och ha det aldeles underbart!

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: