Med Tamron i siktet

Ett par försiktiga spår av herr frost visade sig under helgen… Jag låg pladask på mage på vår gräsmatta och fotade de orangelysande tulpanträdsblad som dekorerat den gröna mattan:

Meningen var att jag skulle hunnit packa, men så blev självklart inte fallet.. Nej tiden gick och kameran smattrade på, sedan var det ju tvätt.. mat… paket till fars dag. Tja ni vet? Men vaddå  -det är ju låååångt till torsdag?;-)

Tidsoptimist javisst…Det är inte utan att det börjar pirra i magen inför Stockholmstrippen. På torsdag  kväll sätter jag mig på X200 och far upp till stora staden – yippie!

Framför mig väntar 3 dagars roligt ”arbete” i tamrons monter där jag får lov att stå för att dels sälja mina böcker  Leklust (550 kr) samt den nyare mindre AU photo (300kr) som förutom 2 st bilder enbart innehåller foton tagna från i år.

Jag kommer även finnas för att tjöta med och förhoppningsvis delge lite tips till kanske nyinvigna macrofantastier om hur man kan använda ett macro. Expertisen inom det tekniska står bredvid och att då kunna fråga dom om råd är ju förnämligt…

Just nu sitter jag och funderar på vad sjutton jag skall ta med mig för smått o gått att fota där inne i Älvsjömässan… Någon som har ett tips om bra små portabla saker att ta med? Jag tar tacksamt emot alla förslag:-)

Droppar av alla de slag är alltid utmärkt att fotografera, inomhus som utomhus.

Hoppas ni har vägarna förbi! Sväng gärna förbi Focus Nordics monter B08:20 och
B08:21 där jag står någonstans i vimlet och fascinerat suger i mig information från experterna, alt står bölja över en balja vatten..

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

9 reaktioner till “Med Tamron i siktet”

  1. Aääää det vete tusan..
   men inte tackar man nej om man får chansen att lära sig mer? Och DET hoppas jag få göra i the big city:-)
   Att träffa fölk är alltid roligt:-)

   Vem vet – kanske möter jag dig där:-)

 1. Heja Anna!!!!

  Du ska till stora staden…rackarns också att man inte bor lite närmre. Kan du inte komma ner till Blekinge någon gång :)))

  Vad du ska ta med dig till macroövningarna…hmmm, lite mossa eller lav…det håller sig ju fint även i torkat skick. En blomspruta med vatten så det blir snygga droppar att fota med macrot.

  Kottar är ju vackert också….blommor finns det ju inte ute nu, så det får kanske bli lite köpeblommor 🙂

  Jag önskar dig all lycka med bokförsäljningen och nu ska jag ta mig en titt på din nya bok 🙂

  Kram från Christin

  1. Goa goa Christin! Jamen visst serru.. bonnjäntan skall dra till storstaden – hualiga;-) Aldelss ensam med tillråga p åallt, men äsch det skall nog gå bra:-) Blir det för hemskt får jag väl åka hem? Inte mer med det? och kastar folk ägg har jag med mig klädbyte:-)
   Men du det var enb bra ide!! Lite vatten på mossa är ju kanon! Skitbra tips! Tänkte kanske ta med mig såpbubblor o blåsa lite där inne med? Det är ju roliga mönster i dom om inte annat?:-)
   Kram och tack!
   Ps.. hur går det med bloggen?.. I´m waiting……:-)

 2. Hoppas du är där fredag em då jag ska ”smita” över från ”min” mässa i lokalen bredvid. Betydligt roligare att kika på fotoartiklar än tandborstar, borr och composit.
  Missade din föreläsning i Vårgårda, hann inte köpa biljett. Har hört av flera att de tyckte väldigt mycket om det du visade och berättade! Fattas annat, du har en fantastisk känsla.

  Ser fram emot att shoppa en bok av dig och titta på ett objektiv från Tamron. Har Canons Macro, både 100mm och 50mm på jobbet(hemma). Skulle vara kul och jämföra med Tamrons macro. Vad skiljer!?

  Hoppas att du finns i montern!
  MVH
  Raija

  1. Ahhh hualiga, bara vid ordxet borr går det ilningar längs ryggraden på mig, tandläkarskraj som man är… för då är det väl tandläkarmässan du skall vara på?
   Är du där o ställer ut, eller arbetar med detta kanske? Jag borde nog också ”smita över” till er isåfall för att vänja mig och bearbeta bort fobierna 😉
   Självklaret måste du ju kolla på fotomässan när du nu är där! Fattas bara annat:-)
   Hmm då har vi rätt lika objektiv! Skall ta med båda mina så kan du få testa? Självklart har ju tamron en hel uppsjö med objektiv som du kan klämma o testa!
   Jag har 90 mm då som nästan alltid sitter på, men även ett macro med väldigt kort närgräns som faktiskt inte är dumt alls -60 mm som har bländare 2.0 – otroligt ljusstarkt och förmodligen det jag får använda om jag skall fota inomhus utan blixt där på mässan.
   Har även ett canon 50 mm som används till porträtt som ju är väldigt ljusstarkt med – kanske har iv samma? (f 1.4), men just macrobilder går ju inte med det tyvärr..
   Du får komma o hälsa på så får du testa o känna:-)
   Jag står där hela tiden! Lovar! Är jag ute o hämtar en kopp kaffe så är det bara att fråga efter mig så får dom i montern ringa efter mig:-)

   Skall bli kul att ses irl:)

   Mvh Anna

 3. Tyvärr är jag den som brukar hålla i borret till vardags! Men jag lovar att jag är helt ofarlig utan och dessutom förtränger jag mitt yrke på fritiden.
  Men vill du ha fobiträning kan vi fixa detta då det är tusentals av oss i lokalen bedvid.

  HA det gott!
  Raija

  1. Hualiga.. men det är ju verkligen ett fantastiskt yrke ni utför så varför inte – jag borde nog faktiskt ta tag i dumheterna!
   Hehe, nä jag tror inte du är ett dugg farlig varken med eller utan borr;-)
   Jag gillar inte doften och lukten, men jag gillar å andra sidan inte hur livet skulle tett sig utan er hjälp!! Det vore förfärligt. Vilken smärta folk skulle ha?

   Men som sagt – hopas verkligen vi stöter på varandra på fredag:-)
   Hoppas du kommer få en trevlig tripp och besök på båda mässorna!
   Mvh Anna

 4. Såpbubblor är ju kul 🙂

  Bloggen är på G…startar upp den på det nya året, om jag tjuvöppnar innan så lovar jag att maila dig!

  Är tamrons 60 mm ditt nya favvo objektiv? Förresten stod jag och bläddrade i en fototidning på bibblan och fick se att två av dina bilder fanns med på en sida där Tamron gjorde reklam för sina objektiv.
  Du är ju snart en RIKTIG kändis….nu ska du bara erövra Stockholm och sedan är saken ”biff” :))))
  Och tänk…att jag har ju redan din autograf! * himlar med ögonen *

  Var rädd om dig i storstaden och det där med äggkastning tror jag inte du behöver vara orolig för 🙂 Men klädbytet kan behövas ändå….för om jag känner dig rätt så kletar du väl ner dig med såpbubblorna !!!!!


  Christin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: