En blåsig jul

”Na men serru, du skulle tat vänster där vid eken va..

Bilderna ovan skulle man knappast ha trott var tagna under decembermånades sista dagar, men så är fallet. Jag såg t om en kantarell häromdagen – stor och fin lös den gul invid grusvägen och även om frosten börjat nypa den lite i skinnet var den ett praktexemplar. Jag undvek att plocka den dock. En svamp gör ingen smörgås..

Julafton bjöd på en glitterkavalkad, men inte den efterlängtade.. regnet gick inte i barrträden förbi utan fick agera julglitter istället för den så högt efterlängtade snön som aldrig behagade dyka upp. Så här såg det alltså ut i min trädgård på nära håll, 5 minuter över 13.00 innan vi åkte iväg till föräldrarna för julfirande:

Ett par dagar innan var det faktiskt frost på bilen. En som försvann så fort solen visade sig självklart, men det hann ändå bli en dunderklump vilse i sin pannkaka:

Och en bild från mina förädrars hem, med en övervintrad cyklamen som blommat ända sedan tidig sommar. Jag kunde inte låta bli att föreviga den i solljuset:

Annandag tillbringade vi i Grebbestad och den storm som for in över västkusten manade till fotonerven i mig och fick mig släpa med mig familj med svärmor ut till ett naturreservoat i närheten av Grebbestad som heter Tjurpannan för att skåda spektaklet på nära håll. Ett par långhåriga bestar längs med vägen tyckte vi såg väldigt märkliga ut :

Och blåste gjorde det…

…så till den milda grad att andra förbipasserande fick luta sig baklänges för att inte blåsa iväg:

Make med sin mor vid havet:

Och sönerna tyckte det var aaaaaascooolt;-) 

Ouiiiiiiiiiiiiiii!!!

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

18 reaktioner till “En blåsig jul”

  1. Hej på dig vännen. Tråkigt att vi inte kunde ses, men en annan gång helt enkelt Hoppas du kryar på dig och får en härligt festlig nyårsafton iaf:-)
   Ja det har fortsatt att blåsa rejält! Imorgon är det iaf förhoppningsvis lite lugnare och med kylan ute kommer det bli en kanonfin morgon! Här är iaf en som skall upp och fota i arla morgon:-)
   Kram Anna

  1. Visst är platsen vacker..? Men att fånga det är inte så lätt.. jag har inte lyckats alls, men det gör inget.. syftet var att uppleva moder naturs ursinne ! och DET gjorde vi..
   Njuter i fulla drag över den fanastiska bok som Ola Högbergs bok om Tjurpannan som pryder sin plats i bokhyllan hemma hos mig. Där finns essensen, kärnan i det råa och karga fångat genom hans ögon på ett så vackert sätt.
   Gott Nytt År till dig med:-)

  1. Stackars? *Äs* Du hon är viril som värsta tonåringen och springer före oss alla.
   Jag lovar!
   Stackars svärfar däremot som har utbytt höftled sen ett tag illbaka och inte kan gå med i hennes takt. Vi avlastade honom lite och gick med henne över bergen .-)
   Tack Ingemar för att du kikade in till min blogg:-)
   Gott Nytt år till dig!! Tjohoo

   Mvh Anna

  1. Hej hej:-) Ja jag såg din blogg på både fotosidan och på din egna sida och det är härligt att se din iver och upptäckarlusta;-)
   Jag ser fram emot fler makrobilder från dig framöver då:-)
   Gott Nytt år
   Mvh Anna

 1. Grymma bilder som alltid!
  Jodå jag kollar bloggen ibland, men känner att jag är dålig på att kommentera. 😉

  De där Highland-kossorna ser ju bara så coola ut. 😀

  1. Åh det är nog snarare jag som tjötar för mycket kanske *s* det är heeelt ok att kika in utan att ”behöva” skriva något. Här är det inga krav och förhoppningsvis högt till tak. Både ris o ros får plats:-)
   Gott Nytt HighlandÅr till dig

 2. Tjusigt! Du har fångat den starka vinden bra och bilderna gör sig fint i sv/v. Visst är det en märklig vinter så här långt.. får verkligen hoppas att vi bjuds på lite kyla och lite vitt i form av snö i alla fall. Barmark hela vintern är lite i tristaste laget tycker jag. Ha en fin nyårshelg nu, så kan vi höras i nästa vecka om LFK-möte etc! /M

  1. Ah det vete fan. *s* Just dessa svartvita är mest ett minne av du vet. Dagboksbilder;-)
   Men hade man haft bett att vara lite mer professionell och kanske tagit med sig stativ och gråtonat filter..?
   Ja då skulle det nog ha blivt bättre bilder: På vår lilla färd hann vi med att möt inte mindre än 3(!) fotografer längs berget. Behöver jag nämna att alla var män? Nä just det.. *s*
   Jadu, tummarna hålls vita på denna sidan och log för mitt inre när temperaturen sjönk på kvällen . minus 3 har vi nu och frosten biter ordentligt på bilrutona! Underbart!:-) Jepp -. vi får höras, nästa vecka är det jobb igen, jag gör nog ett nytt försöka att nå dig genom arbetsnumret.

   Mvh Anna

 3. Blir så himla glad att jag hittade din Blogg. Det kommer att bidra till att 2012 blir ett Kanon år, och hit kommer jag att återkomma m å n g a gånger. GÖRkul att få ta del av alla dina underbara bilder!
  Mvh, Tant Inger

  1. Hej – vad roligt att du hittade hit! Varmt välkommen, men någon tant är du inte hörrö! *s* Är du det så är jag det! 🙂
   Du är en trevlig kvinna som jag fått äran att möta 2 gånger dessutom (jag ber om ursäkt för att jag inte mindes namnet i Vårgårda, men NU glömmer jag inte ditt namn 😉
   Hoppas att 2012 ger många härliga fototillfällen åt oss alla:-)
   Mvh Tant Anna

 4. Hoho Anna! Och här håller du till… 😉
  Fina bilder! Tjurpanna är ett trevligt ställe som några Biofotingar och jag besökte i sept-08. Tom Svensson på Nordens Ark drog iväg med oss dit en blåsig kväll i solnedgången. Det gick att ta ett kort sen fick man putsa bort saltstänk från gluggen innan nästa…o.s.v. :-))
  Ugh hug!
  Leif

  1. Jepp – here I am:-)
   Jo det är vackert och något man väl måste besöka som delvis boende i omnejden… måste dock erkänna att jag ”bara” varit där 2 gånger, men har minst lika vackra vyer i Grönemad, Grebbestad där svärföräldrarna bor. Tjurpannan är dock ett farligt områdemed hala klippor, speciellt vid byig vind – regissören för en pågående filminspelning har som jag förstått förekommit i området – kroppen är spårlöst borta.
   Vi läses och skrives:-)
   Ugh hug!

   Anna

 5. En väldigt mild vinter so far, iaf om man tittar i den meterologiska backspegeln! Då hade vi ett helt annorlunda väderläge med drivor av snö och en bitande envis kyla. Denna vintern bjöd på ett annat temperament vet inte om man kan säga att det var mildare – jo visst är det mildare om man ser på termomentern…..men alla dessa storma vittnar om en mkt temperamentsfull vinter så mildare kanske inte är rätt ordval. Kan inte bestämma mig vilket som är att föredra, men ombyte förnöjer blir väl min devis!!
  Härlig omväxlande bildskatt du levererar, från det lilla mossperspektivet via en ståndsmässig tjur till ett vindpinat västkustlandskap……njutbart!!
  Önska dig en god fortsättning på det nya året!!

  Mvh, Jörgen

  1. Jovisst – ombyte förnöjer för det mesta, iaf när det handlar om vädret, men nu börjar det bli slentrian med dessa återkommande stormar! Gah – ett väderombyte skulle uppskattas, iaf lite lugnare väder?;-)
   Får hoppas det bjussas på lite bättre – iaf lugnare väder framöver!
   En god fortsättning önskar jag dig tillbaka:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: