Rörigt på rörö

Igår styrdes kosan mot rörö för en solig fotodag.

Trots att ön ligger hyfsat långt ut var vi långt ifrån ensamma. Havet var fullkomligt bombaderat med maneter , både bränn- och vanliga. Att bada var inte att tänka på. Och på land snubblade jag över 2 nakenfisar som satt och tryckte i en skreva. Det pågick även städarbete för fullt på ön! 2 ungdomar och en vuxen vandrade runt runt i hettan för att fräscha upp ön. Stackarna, det VAR verkligen varmt då solen gassade på…. Och visst försvann skräp, men pölar och vattendrag skimrade fortfarande i oljans regnbågsfärger, fullt så enkelt är det ju tyvärr inte att rensa ur i vattnet som det är på land….

Jag själv lyckades med konststycket att tappa bort mitt minneskort – gah! Tack och lov var det inte särskilt mycket på just det kortet, men ett 8 gb kort är ju synd att tappa bort? En extra tur till båthamnen gjorde på kvällen för att kontrollera så att kortet inte fanns i båten eller fanns på marken i hamnen.. men nej, borta var det.

Så går det när man har vida byxfickor. Det är väl ett under att man inte tappat bort något tidigare egentligen…. 😉

Annars är det synd att klaga, förutom förkylning har den första semesterveckan varit helt ok vädermässigt – fortsätter det så här är iaf jag mer än nöjd.

Uttorkad skönhet

Gubben i maneten

Fullfjädrat vatten

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

17 reaktioner till “Rörigt på rörö”

 1. Härliga bilder och den sista, hur har du fått så fina vattenbubblor under? Ja du har väl krypit ner själv i nån skreva där det låg en fjäder i nån pöl…kanske en fjäder från t o m en mås:)?
  Låter som du har en fin början på semestern, den blir säkert lika fin sen med:) Du verkar vara sån som ser det positiva i tillvaron och då blir det bra hur det än är.
  Kram.

  1. Haha, nej jag har inte krypit ner i en skreva men kunde nog mycket väl ha gjort det – hahaha, den lilla fjädern låg så fint utplacerad helt av sig själv och smyckade denna lilla äckliga pöl, fjäderna är grönmålad av algerna undertill. Det kan nog definitivt vara en måsfjäder! Det vore väl ett fint tecken? Agneta som är med ute på ön:-)

   🙂 Jag hoppas jag det det på det viset – tack Agneta för så fina tankar
   Kram

  1. Menar du den med dom gröna små blommorna? Tack, vad kul att du gillade den (om det nu var den dvs;-)) Dom var cola tyckte jag … allt som är så där pyttelitet mne ändå ser stora ut när man kommer nära är mäktigt att få se och uppleva:-)

   1. Ahh, vattenbilden med blänket? Tack Anna, det är väl inte ett typiskt ”vackert” motiv, vilket glädjer mig att du tyckte om den just därför:-)

 2. Att hålla reda på allt är inte lätt, ska inte prata om putsdukar, de ligger överallt i byxfickor och jackor. Men med nya kameraremmen som har en ficka har jag äntligen både minneskort som putsduk samlat på ett ställe. Nu är det bara locket att hålla reda på och de är nästan en förbrukningsvara. //Lotta

  1. Ja och är man aningens impuliv som jag själv är går det ibland lite vilt till. Man har hittills aldrig tappat bort något på detta sätt. Jag brukar ha för vana att ”känna efter” om jag har något i byxfickan mm. Men men, det kunde ju ha varit mycekt värre så inte skall man klaga int.
   Det läter käckt med din kamerarem och fickan! Bra idé! Min familj brukar tjata på mig att överhuvudtaget ha remmen runt halsen;-)
   //Anna

 3. Hej och tack för somriga semesterbilder från havet! Manetbilden, den översta, fastnade jag för, bland mycket annat. Och den översta växten kände jag ju igen, men kunde för mitt liv inte komma på namnet så jag satte mig med floran en stund och kom på att det fanns både sommar-xxx oc höst-xxx sp jag kollade igenom registret vid alla växter som började med sommar- och då hittade jag den enkelt. Sommarlånke var det jag for efter. Lånkar alltså:
  http://linnaeus.nrm.se/flora/di/callitricha/calli/callcop.html
  De ser alla ungeför likadana ut och den enda som nämns i samband med hällkar är smålånke, kanske är det sådana du har fotat. Den är också utbredd över hela landet. Men lånke räcker för mig.

  1. Jaha? Oj vad trevligt – ni är då fenomenala att leta upp och tipsa – tack Lars!:-)
   (och tack för gillandet;-))
   Det ser onekligen ut som lånke så det är inte mycket att tveka om där?! KUL att få lära sig något nytt:-)

 4. Du är såååå fantastiskt duktig med din kamera Anna! Alla bilderna är supersnygga. Till och med en manet blir vacker genom din magiska kamera. Ojojoj….

  1. *ler stort* Varför är ajg inte förvånad att du gilar saltvattenbilder? Men inom det området är du drottningen Cattis! Den saltaste bönan i götet:-)
   Kram och tack för att du kikade in:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: