Blå under

_MG_9751_s
”under the lemontree”

Nej det blev ingen vinter.Varför är man inte förvånad? Dessa väderprognoser tycks stämma allt sämre och sämre.

Eller också lägger man mer fokus på väder numer som fotointesserad.. I alla fall om det handlar om ”ickeväder”.

Detta hot som låg över helgen med förmaningar om kyla och t om snö fick mig fotografera i panik i lördags, en dag jag borde ägnat åt att färdigställa ett föredrag jag skall hålla nu till helgen. Och ett par offrade timmar straffade sig självklart.

Underlag, bildspel och bilder skulle lämnas in på lördagen, så lördagskvällen blev ett enda långt datorarbete. Mindre kul, men att offra soltimmarna var bara inte att tänka på – söndagen skulle ju bli dålig? Och skiner solen skulle jag vara inte förlåta mig själv om jag inte hade kommit ut i naturen och andats lite frisk luft tillsammans med min kamerakompis.

Meeeeen nej, söndagen blev ju som sagt inte dålig! Inte det minsta! Näääheppp tänkte jag när jag vaknade av att solen sken in genom fönstret. Ok, då blir man lite sur.. lite, lite. Men glad med förståss – ytterligare en dag till att fotografera;-) Jag hann ju med föredraget? Även om klockan blev över 23 på lördagskvällen…

Men det är ju inte vädrets fel, inte solen och inte tiden. Mitt största dilemma i livet är att jag är en obotlig tidsoptimist – och faktiskt – handen på hjärtat – så arbetar jag bäst under press!

Jag MÅSTE ha en deadline och helst snabb sådan! Yrskeskada förmodligen;-)

Men dagarna från helgen erbjöd inte mycket i grönt, även om dessa små skönheter behagat vakna ur marken!! Hur härligt är inte det? Ingen sädesärla fanns i sikte, men väl vitsippor:-)

_MG_9962_s
Äntligen!

Gott om döda trädstammar fanns det i skogen – och en svamp växte så lämpligt på denna isbjörns hjässa

_MG_9835_s
isbjörn med guldkrona

Andra svampar var färglösa- som dessa nedan som växte på en björkstam. Kanske är det därför han är lite butter gubben i bild – han längtar efter solbränna precis som jag.

_MG_9802_s
sura gubben i svamp

I mitt fönster finns det endast en växt som överlevt förutom orkideer. Jag minns att jag såg samma planta på Älvsjömässan intill kafeterian. Inte mycket ljus därinne, men i mitt hus gassar solen från fönstret och denna tåliga planta tål tydligen både brännande sol och mörker utan minsta problem. jag brukar alltid fascineras av hur vackert bladen glittrar i solljuset – nästan som snö…

_MG_9777_s
i mitt fönster

Ute i trädgården har hjärtbergeniorna överlevt vintern fint och jag tyckte om hur vårsolen lös upp mattan av dessa blad.

_MG_9679_s

Aklejan har börjat kika upp med i skydd under Rhododendronen…

_MG_0039_s
Aklejans första blad

_MG_9613_s

Och självklart, om vitsippan vågat sig fram skall ju inte kompisen tussilago vara sämre:-)

Med dessa 2 vårtecken tror jag allt man kan konstatera att det är vår -tjohooo!

_MG_9885_s
Tussilago

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

9 reaktioner till “Blå under”

 1. Vilka fina bilder! Alla är riktigt härliga att titta på. Ja, väderprognoser kan man ju inte lita på men har man någonsin kunnat det ? Jo man blir nog lite väderfixerad när man fotar. Jag var själv väderfixerad innan jag började med denna hobby men då var det för att vi hade hästar under många år. Då avskyr man dåligt väder av olika anledningar.

  1. Hej Christina,
   Ahh jag känner igen det där med hästar. Ävenom det var ett antal år sedan nu var jag med hästtokig och skötte en häst under flera år – tidiga mornar på cykeln i ur o skur.
   Då hade man ju inget annat val än att trotsa vädret. Idag har man ju lyxen att låta bli, om man vill.
   Problemet är väl att man både vill och inte vill på samma gång – haha.
   Men förra helgen fick vi ju verkligen vårt lystmäte som fotografer ute i naturen, fantastiskt väder! Hoppas du fick chans vara ute och krypa i det gröna du med?:-)

   Mvh Anna

 2. Var också beredd på ett allvarligt bakslag till vinter, men den kom som sagt inte åter med någon större övertygelse. Och det var ju en trevlig fel av våra väderspåmän. Jag är ju ingen fan av snö och kyla, även om jag kan sakna en och annan gnistrande vinterdag när minusgraderna har dagen i sitt järngrepp och det sjunger så där välljudande i isarna. Men nu är det full fokus på vårens ankomst (igen). Som fotograf med naturen som motiv måste man ha koll på sin väder-lek, ger man sig in i leken får man leken tåla….eller?
  Redigt goa bilder som ger mig mersmak av vååår!!!

  Mvh, Jörgen

  1. Visst är det ju så, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, men yvärr drar man sig för att gå ut när det är kyligt och regnigt ute.
   En helg som dne här passar perfekt till att gå igenom sina foton man tog förra helgen istället. Tyvärr har min tid runnit ut för dagen dock – nu skall det spelas in musik och datorn skall tas i beslag så mamma får kapitulera;-)

   Mvh Anna

  1. Tack så mycket! 🙂
   Det var ju rätt många som valdes in i år – 9 av 19 är ju rätt bra? Återstår att se vad jag kan bidra med för att faktiskt göra nytt. Det var den anledningen jag gick med för att jag ville hjälpa till i frågan om naturvård och skall försöka bli bättre på det området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: