Älskade tålamod

_MG_4836_s
Fancy bear med a hat (Lupin rakt uppfrån med nyckelpiga på väg nerför stammen)

Vi hade tur under midsommarens hemfärd från grebbestad. Andra hade inte detsamma kunde vi krasst konstatera när köerna ringlade sig allt längre på vägen bredvid vår.

Inne i vår bil tävlade vi om att snabbast kunna hitta alternativa vägar utan orange och rödmarkerade streck. Endast en extra halvtimme fick vi lägga totalt vilket får anses som ett mycket gott resultat av vårt samarbete.

Det har dock sina nackdelar med en uppkopplad son i baksätet som nitiskt granskar varje hastighet hans föräldrar kör i. Ehum…

Ja det vill till att ha tålamod många gånger. Som när vädret inte riktigt vill sig, värme som uteblir, ungdomar som skall spela klart, toaletter som ockuperas på morgonen.. Men vet ni? Jag är oändligt glad för att dom finns där. De tålamodsprövande tillfällena.

Som där och då i bilen? Vilket underbart tillfälle, som kunde ha blivit irritation och ilska men istället blev något roligt och kul.

Dom där underbara ungarna har en tendens att göra vårt liv just roligt och kul, utan att de är medvetna om det. Den äldste är nu så gammal att hans vänner börjar få barn och igår var det dags för dop. Gåvan valde han ut själv, ett spel han själv mindes med värme från då han var liten.. det var just lite tålamodsprövande. Just därför var det roligt då han fick kämpa lite extra, samt fick lära sig gåvan av att inte ge sig och uppleva glädjen då han faktiskt lyckades med ett uppdrag. Barnsligt, roligt, stimulerande och en läxa för livet, en rätt bra doppresent tycker jag!

Vad har hänt mer…. Jo en härlig workshop gick av stapel i Finland med AFK i Helsingfors. Fantastiskt härliga människor allihop, med ett engagemang sällan skådat. Det dröjde inte länge innan alla såg figurer av alla de slag i naturen, ugglor, gubbar o gummor i folkdräkter! Och som jag njöt av deltagarnas fantasier som blommade upp framför mina ögon, det var verkligen härligt att få ta del av! En sann skaparglädje som jag hoppas fortsätter för dom, även utan min tvingande närvaro.

Det gruffades lite här o var mellan bladen då stativ var strikt förbjudet;-) Men man får se det som ett bra träningspass? Det ÄR inte lätt att stå helt still. Det är tålamodsprövande, det gör ont i ryggar och man får inte andas. Men i min värld gör det fotograferandet så mycket enklare och ger mig tillfällen att fånga upp plötsliga vyer från ett otillgänglit område som inte ett stativ kan. Jag kan lugnt konstatera att ingen av dagens bilder skulle blivit till om jag tvingats använda ett stativ. Jo, möjligen krull-larven som ju satt högst upp på ett strå, men de andra låg jag in under, böjt över, svängd som en orm runt….platt på mage fotograferandes mellan mossa (Green bird in e green room), hängandes över en sten fotograferandes ner mot marken (bird army).

Stativälskare hävdar säkert att det visst går att kön in ett stativ på något sätt och att man får köpa ett special som är smalare etc.. Men varför om det är enklare, smidigare och snabbare utan? Jag har iaf inte tålamod att fälla upp ben, konka på ytterligare en attiralj mitt inne i skogen.

För mig är semestern äntligen här. Med den följer tid att fotografera samt att äntligen gå igenom määängder av bilder!

Som vanligt: förstora gärna genom att klicka på bilden.

_MG_3722_s
Flygande gubben
_MG_4403_s
Mumien
_MG_3771_s
A birds tail
_MG_5440_s
Green bird in a green room
_MG_0824-1_s
Bird army
_MG_3161_s
Finsk maskros
_MG_3563_s
Hidden
_MG_3683_s
Krull larv
_MG_3180_s
Ogräs med stjärnglans
_MG_3185_s
Attached
_MG_4579_s
Tiny romance
_MG_4908_s
Valthorn i trädgården
_MG_4917_s
Centrum
_MG_5018_s
Lupin=kärleksblomma
_MG_5037_s
Lupin=vänskapsblomma
_MG_5161_s
Lupin=munkblomma
_MG_5206_s
Lupin=brun höna-blomma
_MG_5344_s
Till Karin

_MG_5363_s

_MG_2533_s
High Five

_MG_5424_s

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

18 reaktioner till “Älskade tålamod”

  1. Hej Anita,
   Tack så mycket för att du kikade in och på så sätt följde med till Grebbestad och Finland.
   Men att den lilla världen är sig likt vart man än i världen vänder står rätt så klart ändå 🙂
   Mvh Anna

  1. Goddagens Henning och blondy!
   Lyckas gör jag nog inte i allas ögon, men ser man med liknande, kanske smaken är densamma?:-)
   Det glädjer mig iaf att Du tycker om det du ser!
   Hälsningar tillbaka från andra sidan!!

 1. Hahaa! Toppen text och fina bilder. Makroivern fortsätter i Finland :).
  … och jag har faktiskt fotat några makrobilder här senare utan stativ. Och jag medger – det ger ju nog möjlighet till mer fantasifulla arbetsställningar och spännande bilder.
  Glad sommar, Anna!
  Hälsningar från Hanna, en AFKare vars stativberoende ifrågasattes av Anna 🙂 :).

  1. He he, underbart underbart!
   Och det är ju inte vilket AFK-are som helst utan självaste ordföranden her self:-)
   Jasså du har vågat släppa taget lite? Spännande spännande! Men jag minns ju vad du sa om antalet bilder som då växte markant i minnekortet…. och det gör det ju självklart, det blir definitivt ett merjobb med att radera bilder i efterhand vilket inte alltid är så kul, man vill ju lägga tiden på att fotografera, inte rensa.
   Men man skall ju självklart fotografera på det som passar en själv bäst, vad som gäller för mig behöver ju inte alls betyda detsamma för en annan.. men gruffa kommer jag göra;-)
   Hoppas du får en toppensommar, fri från mördarsniglar och det regn som nu lägrat sig över Sverige.
   Kram Anna

 2. Så mycket vackert du visar!
  Det är längesedan jag skrev en kommentar här, men jag kikar in
  när det kommer något nytt!
  Inspirerande bilder!!!
  //Lola

  1. Hej Lola
   Det är trevligt att veta att du tittat in, det värmer!
   Men jag vet, vad sjutton skall man säga? Inte alltid man har något att tillföra när man kikar in hos andas bloggar..men det ÄR faktiskt trevligt att se och läsa dina rader, vi har ju följt varandra länge du o jag – ända från fotosidan och mött varandra irl med:-)
   (Och jag älskar din kommentar i din blogg under utrustning ”Allt annat är överflödigt” förutom kameran och objektivet;-))
   Mvh Anna

 3. Superfina bilder! Det där med tålamod är knepigt, skulle behöva en stor dos just nu. Har nog inte varvat ner ordentligt än , men jag har tre veckor kvar av semestern så det blir nog ordning på mig också 🙂 Tålamod behövs ju verkligen vid macrofoto, och jag känner att jag mest far omkring som ett bi eller nåt 😉
  Ha en fin vecka!
  / Lena

  1. Hej Lena, då har vi nästan lika länge – är inne på min första och firade dagen med både ris och ros: först till tandläkaren och sedan till Hagabadet med tillhörande lunch i solen. Ett knallrött ansikte skvallrar om att det förmodligen var för länge.. Har hört någonstans att det tar några veckor bara att Varva ner” o koppla av från jobb etc vilket väl innebår att vi får en veckas ledighet i lugn o ro ? Vi får satsa på att fota som sjutton den sista veckan då;-)
   Tack för att du kikade in, en fin vecka önskar jag dig med:-)
   Mvh Anna

 4. Jag förstår inte hur man klarar av detta utan stativ. Men samtidigt förstår jag inte hur man klarar av det med stativ heller. Så många gånger som jag har bråkat med stativet och det har slutat med att jag försökt utan och det har heller inte fungerat. Måste vara något med generna, att det finns ett fåtal här i världen som är skapade för att kunna göra sådana här fantastiska bilder.
  Är väldigt imponerad över dina bilder.

  Vänligen Mats

  1. Äsch, men tack så mycket!! Jag kan bara säga som så att det inte sitter på första försöket direkt, men det är ju absolut möjligt och inte minst – BRA träning! (yeah right, säg det till bilringen) men vad skönt att du med blir förbannad över strulbenen, den enda gång stativet var bra var när jag blev jagad av en flock tjurar i en hage, då var jag jääääkligt glad över att jag hade stålbenen i näven för dom gav sig INTE. Men ger mig inte in i hagar med tjurar numer så inget stativ mer för mig.
   Men som alla vet är det ju stativ man SKA ha för att få skarpa fina bilder! Man får väl bara välja motiv därefter som inte behövs stå på huvudet för att komma åt:-)

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: