Vintertokig

_MG_1507_s
Minnet från naturfotografernas höstmöte 2015

Kanske är du som jag och blir galen av längtan efter is, vinter och kyla?

Denna evinnerliga väta och gråa tillvaro som aldrig tycks försvinna. Just idag är det faktiskt ett uppehåll i regnandet och det gör fantastiskt gott för själen, men visst vill man ha mer!!!

Ma kan tänka att det borde ha varit omöjligt att hitta vintermotiv den senaste tiden, men för ett par veckor sedan kom det faktiskt lite kyla. Och med den is och mönster på de flesta ting som t ex bilden nedan: en bils frostiga bakruta som solen lyser på.

_MG_1979-2_s

Eller frusna vattenpölar på grusiga parkeringsplatser:

_MG_2522_s

Fantastiska Surte som aldrig gör mig besviken:

_MG_0073_s

Jag sörjde bara att jag kom dit alldeles för sent… solen hade redan börjat sänka sig ner och ströp det mesta av ljuset jag så väl hade behövt..

_MG_0066_s

_MG_0072_s

Isdrake kan man hitta i Surte:

_MG_0086_s

_MG_2572_s

_MG_2556_s

_MG_0134_s

_MG_1818_s

_MG_0096_s

_MG_2544_s

_MG_2538_s

 

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

6 reaktioner till “Vintertokig”

 1. Underbara bilder igen! Du är så kreativ, känslig och enormt duktig! Har Du ställt ut Dina bilder någon gång? Fundera på det min vän för 2016 / Kram vännen Anders

  1. Oj då vilka fantastiska ord! Alldeles för vänliga! Visst hade det varit fantastiskt roligt att ställa ut, men det är tyvärr inte ”bara” att ställa ut.
   Man måste ha en bra lokal, tid att göra en utställning som hänger ihop, pengar att printa ut alla alster. Bloggen är ju rätt bra på så sätt, utställningen är gratis, lokal behövs ingen och tid tas när den finns;-)

 2. Åh, visst längtar man efter is och kyla. Det här regnandet och blåsten tar kål på mig! Underbara isbilder från Surte. Måste nog åka dit nån gång 🙂 Sonen bor numera i Säve, så vägarna åt det hållet har jag ju. Guidar du mig då?
  / Lena

  1. Ja den här typiska Göteborgsvintern är inte så kul… men den kommer säkert så småningom – vintern. Vi får hoppas på det:-) Är jag bara ledig guidar jag självklart till favvostället nr 1! Det är bara att höra av dig:-)
   /Anna

  1. Hi – how fun to have a visitor from Canada!! Wow, I´m honored:-) Welcome!!
   Well I love winter as well – but winter seams much to far away today 😦
   Now it´s 10+ celcius outside, which sometimes are the same temperature we have in our early summer. The only thing thats different between summer and winter is the light, ore lack of in our case;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: