Green lantern

dec_anna_ulmestrand_MG_3093_s
Gröna minilyktor

Att midsommar och julafton har inte bara samma väderlek utan samma temperatur borde man vara van vid, men nog surnar man till lite när dag efter dag är grå, blöt och mörk vilket är rena öken för en fotograf! Ge mig lite ljus åtminstone!

Allt äger dock en skönhet och det finns alltid alltid något att fotografera – NÄR väl ljus behagar visa sig. Ibland gör det ju det ändå. Mossor finns det gott om och bilden ovan med de söta små huvuden som samlat på sig vätska så läskande ut även för mig.

dec_anna_ulmestrand_MG_3141_s

dec_anna_ulmestrand_MG_2630_s
in the spotlight, eller vad lågt solljus gör med blöta mosshuvuden

dec_anna_ulmestrand_MG_3036_s

dec_anna_ulmestrand_MG_3063_s

Jag skall inte klaga dock utan fick faktiskt 2 dagars extrem kyla som kom för ett par veckor sedan. En kyla som klädde in vår bil i sanslöst spännande mönster och fick mig stå på snorhal stege i sonens 5 nummer för stora skor framför bilen! Jamen vad gör man inte…….? Jag kan ju inte blunda och gå förbi? Omöjligt!

Familjen vet det och känner så väl igen signalen av panik i blicken. Då är det bara till att låta morsan springa ut i nattlinne och morgonrock med håret på ända och släpa sin stege mot bilen om hon nu så gärna vill. Ingen idé att tipsa om bättre kläder eller säkerhet inte.. Det sker NUUUU måste hinna NUUUUU

De nyinflyttade grannarna mitt emot undrade förmodligen hur det stod till med tanten dock;-)

Jag trodde jag missat chansen då jag först upptäckte mönstret på vår bil, men tiden fanns inte till då vi precis skulle köra in sonen och redan var försenade på lördagsmorgonen. Döm om min förvåning då samma mönster uppenbarade sig dagen efter! YEIII, tack säger man och slänger en tacksam blick upp mot universum.

Det blev ett par frostbilder i jul ändå, bara lite för tidigt 🙂

dec_anna_ulmestrand_MG_2865_s
Frozen feathers

dec_anna_ulmestrand_MG_2836_s

dec_anna_ulmestrand_MG_2907_s
Wanderer, there the path is made walking

dec_anna_ulmestrand_MG_2884_s

dec_anna_ulmestrand_MG_2802_s
Volvo ocean race in the middle of our Volvo roof, turned upside down

dec_anna_ulmestrand_MG_2941_s

För när universum slänger ner ett tillfälle vill det till att snappa upp det!

Jag önskar er en god jul med många fångstchanser!

dec_anna_ulmestrand_MG_3116_s
Catching hand

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “Green lantern”

 1. Åh, GOD JUL till DIG oxo och vilken himla tur att du kom till att fånga dessa vackra vackra vackra frost….art!. De är så väldigt vackra. På tal om vädret så verkar det vara samma här d v s grått, regn men jag tycker det är underbart! Till våren hoppas vi på hemkomst 🙂 Kram på dig och familjen.

  1. Jasså är det så overseas med? Intrycket man fått är att det rätt sällan snöar i usa, nu är ju iof landet väldigt stort och skiftar väl mycket beroende på var man är – precis som det gör här med. Uppe i norr är det ju snö förståss:-) Hos er med misstänker jag…
   Kram tillbaka

 2. GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR 🙂

  I ditt inlägg som vanligt häpnadsväckande bilder med magiskt ljus!
  Är avundsjuk att du hade kylan 😉 Vi drunknar snart….
  Varma hälsningar
  Halina

  1. God Jul önskar jag dig med Halina!! Men kylan kom och försvann alldeles för fort min vän – här är det blött och geggigt som det tyvärr brukar vara nuförtiden runt jul.. Det är väl bara att inse att man hamnat i den åldern då ”det var bättre förr” 😉
   Kram

 3. Ett stort tack Anna för fantastiska bilder! Så oerhört spännande, vackra och fantasieggande! Kommer att återvända många gånger till dessa bilder för inspiration.
  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: