Kontrasternas rike

_MG_4962_s

För några veckor sedan var det dags för det 10-åriga snöfallet. Det där hutlöst farliga snöfallet som efter endast ett par timmar visar hur handfallna och små vi egentligen är när det är upp till den enskilda individen att stå på egna ben. När ingen fungerande infrastruktur finns där för att visa oss vägen till våra insnöade arbetsplatser och skolor.

Jag själv trodde som många att det bara var att ”backa på” ut i snön. Den ger väl vika. Så jäkla tjock är den väl inte! Jo..

Grannen stod bredvid med sin skyffel och undrade om jag satt fast. Ehum…. hjälpte till? Nope!

Well skotta dig fram själv kärring! And I did. Maken var gullig och kom ut för att hjälpa till dock:-)

Det känns som att moder natur med all sin otvivelaktiga frenesi försöker tala oss tillrätta. Kanske rent av tvinga oss att ta ett extra andetag, stanna upp lite. För hur itrriterande det än är med stopp och stå frusna som istappar i väntan på bussar som aldrig kom, innebar det väl även magiska tillfällen till mänsklig kontakt.

För säga vad man vill, men det fanns definitivt något att prata om under dagen! 😉

_MG_4452_s

Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Tiden har gått och än värre – mitt älskade objektiv gick sönder!! Scandinavian Photo trodde det var kameran, men tack o lov var så inte fallet lugnade mig Canons reparatör. Men med 165 000 (!) exponeringar tyckte dom ändå att ett byte av div inre ”organ” var på sin plats. Jag höll på att ramla baklänges när jag fick reda på antalet. Visst –  jag TAR många kort och skjuter ofta på en hel drös för att vara säker på att någon blir skarp. Men ändå?? Jag vet inte vad som är brukligt, men tack o lov för digitalkameran säger jag bara. Hade jag haft analog kamera skulle jag väl varit bankrutt vid det här laget;-)

MEN – jag är alltså med ny bekantskap… Tamron igen, men den nyare varianten då den äldre – min favorit – inte fanns hemma, trots att jag kikat på nätet och trodde att så var fallet. Full av ilska och högljudda protester i affärens mot försäljarens argument för hur dålig mitt gamla objektiv var, tog jag ändå mitt förnuft tillfånga och accepterade att inget någonsin är sig likt. Det förlösande order var ”vädertät”.  Jag insåg det är något för mig som kryper kravlar och hoppar runt i diverse smutsiga områden.

Men vän med den är jag INTE än. Som gammal räv tar jag nog min tid för att vänja mig, men det kommer väl så småningom.

 

_MG_4270_s

_MG_4126_s

_MG_4179_s

_MG_4256_s

Som sagt, det var ett tag sedan jag bloggade och bilderna är alltså tagna för ett par veckor sedan.

Som t ex denna bild nedan som dök upp på en nyanlagd grusväg. Det var innan det megastora snöfallet och varje minusgrad gjorde mig jubelrusig inombords. När det är så där kallt och man vet att man har max 1-2 timmar på sig för jag lite panik om jag skall vara ärlig. För VAR de där motiven dyker upp vet man ju aldrig? Man kan otur och vandra runt o hitta något precis i slutet, eller ramla på något bra omedelbart.

Just denna dag var det ont om is men fick en känsla av att det kanske, möjligen kunde finnas något inne vid den hotfulla kala vägen in mot skogen och det farliga område där jag VET jägare brukar lura på jakt efter älg.

Och på tråkiga grå stenar fanns det mycket riktigt för mig juvelprydda områden – vissa mer täckta av smutsiga spår än andra, men jag gillade den lilla gula touchen som smutsen gav.

_MG_4278_s

Mitt älskade Surte har jag självklart besökt där en frusen fors lockade -isen var snorhal och superblank och det enda säkra tyckte jag var att krypa på knäna, att gå var otänkbart då jag genast slant till.

På kanten bredvid hade isen format fram vad som för mig såg ut som snömoln men en måne på sin himmel ovanför:

_MG_5061_s

Inte mycket gick att fånga på min klätterfärg uppåt då timmarna hunnit gå för lång och ljuset försvunnit allt för mycket, Men ett par upp-o-nerbilder på isen blev det ändå.

_MG_5283_s

_MG_5337_s

_MG_5364_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Kontrasternas rike”

  1. Hej Martin, kul att du föll för snömolnet! Ett bra exempel på vad ett visst skärpedjup kan göra för att få fram en känsla. Hade jag haft ett längre skärpedjup skulle månen och strukturen i marken avslöjat bildens rätta innehåll.. En träning i att vara närsynt kan vara bra – ibland;-)
   Kollade på din sida och såg att du drogs till spännande beskärningar och strukturer du med – misalike:-)

 1. Men, äsch då, vad tråkigt med objektivet…Det tar ju tid att lära känna nya grejer, så är det bara. Hoppas du blir nöjd ändå, och fortsätter visa upp lika fantastiska bilder 🙂 De här bilderna är ju ljuvligt fina och häftiga.
  Kram, Lena

  1. Tack Lena, jag hoppas det med.
   För jag är en EXTREMT gammal räv som inte alls vill bryta invanda mönster.
   Inga nya objektiv inga nya kameror här tack, haha. Inte ens SAMMA objektiv som bara är nyare. NOPE!! Men nu fick det ju bli så ändå;-)

   Det som funkar funkar.
   En pensel är en pensel, sedan är det upp till mig att hitta innehållet… Jag vet hur irriterande det är t e x när jag brukade måla och man inte hittade just rätt pensel, eller om färgen var för trög – precis så är det med verktygen inom foto.
   Det skall inte vara något man tänker på – utan bara finns där som ens förlängda arm.

   Men jag får ta mig i kragen vänja mig:-)
   (alt köpa ett begagnat äldre om det skulle bli fööööör jobbigt ;-))

   Kram Anna

  1. Tack så mycket Jessica! Vad kul med ett för mig nytt namn här inne – välkommen:-) Hoppas du med har ett strålande väder och får en skön helg med kanske foto? Själv kör jag lyxvarianten idag och gör något för mig väldigt ovanligt: spaweekend med min kära syster. Inte mycket fotat denna veckan för mig alltså mao;-)

 2. Så skoj att kika in på dina fina bilder. De svalkar lite i Kalifornia solen 🙂 Bild nr 9, den gravida kvinnan är heeeeelt otroligt vacker:) Kram hälsar Agneta. 🙂

  1. Men hej på dig my america friend!! Åh din lilla rackare.. varm o skönt har ni förståss där borta? Uj vad avundsjuk jag blir. Här är förvisso förhållandevis varmt, runt 10 grader, men den där goa vårsolen får gärna titta fram igen! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: