Den stränga naveln

_mg_5689_s
Upp och ner är världen…

Det blir allt färre tillfällen då dom är hemma, mina guldklimpar, bästa kompisar och ögonstenar.

Men när dom väl ÄR det har jag sketakul på ren svenska.

Jag pratar om sönerna förstås… de som nu växt upp till stiliga män och som jag förväntas klippa någon slags.. ”navelsträng” till.

Men kära vänner..den sk strängen är borta sedan länge. Men de är ju båda så vansinnigt trevliga o roliga människor! De är mina allra bästa vänner, varför skulle jag inte vilja – eller får lov att vara –  med dom då? Bullshit!

Tids nog dör jag.. men tills dess tänker jag göra det som gör mig lycklig, så gott jag kan:-)

”Minstingen” tyckte det där experimentet som morsan höll på med ute på altanen såg väldigt kul ut och kom utskuttandes i strumplästen för att se på och hjälpa till. För vad som händer med mjölk, färg och diskmedel är spännande saker! Vi kunde dock inte hålla oss utan rörde med pinnar i det där gojset hela tiden. Att koka soppa var ju väldigt roligt och gång på gång skapade vi inget konstverk, det resulterade istället i en brungeggig sörja – men som vi fnissade – han och jag;-)

Då är det bra att man står ute och lätt kan hämta trädgårdsslangen, spola av, börja om och ha roligt en gång till;-)

Men länge stod vi inte ut för det var svinigt kallt… men att få umgås och göra saker tillsammans, se honom skina upp som en barnslig 4 åring trots att han är 20? Ja då sprängs nästan mitt hjärta av glädje och stolthet.

I dagens blogg lyckades jag fånga ett par av färgerna innan de blev alltför mojsiga.

Ett höga-nöjets-experiement-bara-för-att-det-är-tråkigt-i-vardagen-så-då-hittar-vi-på-något.

Bildernas funktion för mig är ett minne av oss och en rolig stund, om än alldeles för kort.

Har ni tråkigt tillsammans med era ungar kan jag starkt rekommendera detta, funkar förmodligen på alla ”ungar” mellan 2 och 102:-)

Akta er för navelsträngen bara!;-)

_mg_5578_s

_mg_5575_s

_mg_5542_s

_mg_5572_s

_mg_5618_s

_mg_5531_s

_mg_5558_s

_mg_5643_s

_mg_5628_s
En bit av rosa island från ovan

_mg_5584_s

_mg_5638_s

 

_mg_5559_s
Eiffeltornet

_mg_5596_s

_mg_5647_s

_mg_5651_s

_mg_5664_s

_mg_5681_s

_mg_5684_s

De enda ”riktiga” utebilder som visat sig för mig under de få minuter som blivit över…en höstbild och en julgran:

_mg_5893_s

_mg_5933_s
Julgranen på marken

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “Den stränga naveln”

 1. Oj, så läckert! Och så roligt att leka med barnen, även om de är vuxna. Min son kommer hem till helgen, undrar om han vill leka lite med mjölk, olja och färg också? Ser ju jättekul ut😊
  /Lena

  1. Halloj, jamen visst skall man leka! Det är alltid roligare att vara 2 – eller hur? Tycker definitivt du skall dra ut sonen och busa lite med honom;-) Är han de minsta lik mina kommer han också tycka det är vansinnigt roligt 😉

   Mvh Anna

 2. Jösses , detta är ju konst på högsta nivå, tänk att ha en hel vägg med en av bilderna tryckta på tapet, perfekt för den kreativa arbetsplatsen eller varför inte på ett sjukhus 😀 Eller varför inte även små bilder där man tvingas ta ett steg fram och studera detaljerna, men även så ofta i dina bilder där man upptäcker små metaforiska figurer😊 Urläckra bilder Anna, förstår att tiden med barnen betyder väldigt mycket ❤️

  1. Haha, nja jag vet inte – man får nog anstränga sig lite mer än så här, men om man bara försöker et par gånger kan det nog gå o få till det. Det här var ju en snabblek ute i kylan utan något större engagemang måste erkännas. Men färg och såpa och olja är ju väldigt coola ingredienser som går att leka med i evigheter! Tack så mycket Tony för peppande rader som värmer gött o höstkylan;-) Och ja.. dom är himla trevliga typer som där 2, men det är även så många fler i världen:-)
   Mvh Anna

   1. ååh , jag har blivit helt besatt av dessa bilder ,vill ha som bakbelyst glas/plast tavla 🙂 me like alot!!! aaahhh! 🙂

 3. Hur j-k-l läckert som helst. Ser ut som det är från en annan galax. Häftigt. Det ör när leklusten faller på som kreativiteten flödar. När man börjar tänka tar den slut. Kanske låter konstigt men vet att du förstår vad jag menar. Tummen upp 👍🏻😊

  1. hej Camilla, men shit vard roligt att du tyckte som dom:-) Och det är ju hur lätt som helst… snacka om fuskkonst? Men visst – att vara uttråkad är den bästa kreativitetskicken man kan ha. Nu hade vi förvisso väldigt väldigt roligt tillsammans under tiden;-) Mvh Anna

 4. Det plingar till i mejlen varje gång du uppdaterar din blogg, det är ett bra sätt att få ta del av dina härliga bilder. Tyvärr så är jag dålig på att kommentera och berömma. Men nu kunde jag inte låta bli, blev så sjukt imponerad av dessa lekbilder. Att du leker fram så här fantastiska konstverk gör mig helt mållös. Abstrakt och fantastiskt vackert. Många tummar upp till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: