Grön av avund

_MG_2953-2_s

 

Det var den gröna gubben ovan tydligen:-)

Och nog blir man nästan grön av avund över den fantastiska färgprakt och oerhörda skönhet naturen uppvisar ute……

Än mer av den varan skall det bli för min del:

Nästa helg bär det av till Chelsea Flower Show!

Denna trädgårdsmässa är något vi i min familj velat resa till, men aldrig tagit oss tid till att genomföra förrän nu. Min syster fyllde 50 och en tripp till trädgårdsmeckat nr 1 var det bästa jag lyckades hitta på. Mor och far och syster följer med och frossar i gröna blad, spännande konstverk och maffiga färgglada blommor och jag längtar! Det våldsamma regn som just nu dundrar på arkitektkopias plåttak påminner om det våta väder som England brukar dras med och det är med fasa jag inser denna risk under vårt besök.

Men det är som dom säger – det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder:-)

 

_MG_3485_s

 

Jag har frossat under helgerna i den grönska naturen nu erbjuder. Klädvalet har det varit lite sisådär med, men mitt klädval är sällan av det finare slag ändå. De kläder och skor jag använder till jobbet är de  jag vandrar med i skog o mark, lättburna och sköna. Bara med en lite grön patina efter en skogspromenad. Med lite själ alltså:-)

 

_MG_4333_s

_MG_3883_s

_MG_4565_s

_MG_3385_s

_MG_3212_s

_MG_3536_s _MG_3590_s

 

Getrams 1:

_MG_3844_s

_MG_4816_s

_MG_4016_s

 

Dancing ballerina:

_MG_4057_s                   

I en våg:

_MG_4643_s

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

18 reaktioner till “Grön av avund”

  1. Vad roligt att jag lyckades sprida vidare skönheten i den oerhörda grönska som exploderar utanför fönstret just nu. Glad är jag att man inte är allergisk!!
   En dito vecka till dig och kissekatten:-)

 1. Ååååhhhhh!!!
  Jag blir grön eller Gren eller vad som!!
  Fantastiska bilder och jag får njuta en stund framför skärmen!
  Tack för att kaffet fick en extra krydda idag!
  //Lola

  1. Tack så hemskt mycket, roligt att du gillade den.
   Det är ju rätt hemskt egentligen, den lilla lusen satt ju fast i ett spindelnät och försökte kränga sig loss…:-(

 2. Den gubben är verkligen go’ 🙂 Och jag är inte ett dugg avundsjuk på att du ska åka till England:-) Jo, förresten, det är jag. Tänk vilka bilder du kommer att visa sen! Just nu är det lite kris här , min kamera är trasig och inlämnad på service. Lagom till helg i Skåne och nästa helg i Kungshamn. Hoppas jag får tillbaka den snart.. Vi måste ju försöka få till vår fotodag också. Nu har jag lånekamera, men till dess vill jag ha min egen. Önskar dig en fin vecka och helg.
  /Lena

  1. Ja jag kommer nog ha svårt att slita mig från att fotografera iaf om jag känner mig rätt. Samtidigt vill jag ju umgås med självklart med de mina.. man får väl ta det i omgångar;-)
   Beklagar din kamera!! Har du fått något svar på vad ”felet” bestod av? Min kamera trodde jag var sönder ett tag, men det visade sig vara objektivet… Ett nytt köptes och så var det klart.. Håller tummarna för att reparationen går snabbt så du kan frossa i Skåne och Kunghshamn. Hoppas du kan släppa kameradilemman och njuta av den sol som verkar visa sig
   Mvh Anna

   1. Det verkar vara ett eller flera stift i kortläsaren som har böjt sig. Jag har en lånekamera så länge så det är ok.
    / Lena

 3. Tack för dina finfina och glädjande och positiva bilder:) Synd för lilla lusen, hoppas den klarade att kränga sig loss men bilden är fantastisk!!! HA en riktig god tur till Chelsea och oj vad spännande att se vad du hittar för hitta nåt speciellt, det vet jag att du gör.
  Härligt att läsa om skorna, precis sån är jag med:)
  Kram!

  1. Tack själv för att du kikade in Agneta:-)
   Ja den klarade sig faktiskt – självklart såg jag till att släppa den loss när jag fotograferat klart:-) Om den lever NU ett par veckor senare vet jag däremot inte…
   Hehe, ja passion för foto delar vi ju och vem bryr sig om utseende i det tillståndet? (eller någonsin för min del…) Då är det enbart nuet som spelar roll och det man ser.
   Kram

 4. Dancing Ballerina – skrattar så jag gråter 😀 Helt helt underbar, mycket humor i den! Ha´ det bäst i England, ta med plastpåse till kameran. /Inger

  1. Hehe, ja det kan man ju göra med vetskapen att den blev ok iaf;-)
   Ja fy sjutton du, det där blöta som england alltid drabbas av skrämmer skiten ur mig! Gaaaah vill INTE det skall regna!! Håll tummarna e du snäll?
   Tack för kommentar – den gjorde min dag gla:-)

  1. Tack så hemskt mycket Peter, det värmer! Jag ser att vi dras till liknande motiv i naturen du och jag? Härligt mustiga gröna nyanser och naturens vackraste småkryp – spindlar.
   Misalike som JarJar binks hade sagt….Och samma utrustning hade vi med:-) Kul!

 5. Så underbara vackra bilder. Riktigt njutningsfulla. Prima ballerinan var ju lite kul att du fick med!

  1. Tack så hemskt mycket Christina! Vad roligt att du kikade in här.-)
   Ja den lilla ”dansande” stackaren var knappt att jag kunde se bland min mors knallröda franstulpaner:-( Tragiskt egentligen…… usch..
   Jag var egentligen på jakt efter spindeln som orskades ballerinas tillstånd, men den rackarn hade vett på att gömma sig ordentligt för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: