Chelsea Flower Show

_MG_6091_s

Ok en rapport måste ju avläggas från förra helgens event!:-)

Regnet öste när när vi klev ut genom hotellet på lördagsmorgonen. Alltså fick det första uppdraget bli att införskaffa ett par paraplyer. Det var det bästa vi kunde ha gjort för självklart slutade det regna i samma ögonblick,-)  Thankyou!! Men som ni kan se var det rejält blött i marken efter skyfallet.

Det blev ett par hektiska timmar på englands nationalskatt, Chelsea Flower Show. Timmarna försvann i rasande takt. Ett par bänkar skulle definitivt ha varit på sin plats för äldre människors ömmande fötter, men icke sa nicke. Om man inte betalade för någon dyr restaurang (som ändå var fullbokat) fick man inte sitta.

Mäktigt är mitt intryck av showen! Maffigt, men ändå på något vis mindre än vad jag förväntat mig.  I mitt inre hade jag målat upp hela stora trädgårdar, men riktigt så var det inte. Men det var stort så det räckte:-)

Att det var mycket folk hade jag räknat med, men inte överallt på minsta plätt och hela tiden!! Att jag överhuduvtaget lyckades med konststycket att fånga ett par makrobilder därifrån känns som en enastående bedrift. Av naturliga skäl var blommorna avspärrade och det gick inte att komma så nära som jag skulle önskat – gudarna skall vet att jag försökte;-)

Men jag mnåste säga att det som fascinerade mest var alla dessa fantastiska statyer! Speciellt en man: Brendan Hesmondhalgh – vars kreativa statyer ni kan se prov på nedan – gjorde mig näst intill gårtfärdig av lycka!  Så själfulla härligt ruffa och speciella statyer! Och för de som önskar kan jag läsa mig till att han anordnar kurser:-)

_MG_6524_s

_MG_6116_s

_MG_6338_s

_MG_6311_s

_MG_6407_s

_MG_6274_s

Nedan en ljuvlig ros från Harkness: ”Simple peach” (harwarmth)  som nästan såg vackrare ut efter den blommat klart med sina gula kronor.

Man kan köpa den online här.

_MG_6420_s

_MG_6401_s

_MG_6289_s

_MG_6391_s

_MG_6264_s

_MG_6282_s

_MG_6441_s

_MG_6367_s

_MG_6330_s

 

————–————–————–————–————–————–————–————–

Brendan Hesmondhalgh

_MG_6207_s

_MG_6204_s

_MG_6203_s

_MG_6202_s

_MG_6200_s

—————————————————————————————————————-

—————————————————————————————————————-

David Meredith

_MG_6215_s

_MG_6214_s

_MG_6210_s

—————————————————————————————————————-

_MG_6196_s

_MG_6192_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

3 reaktioner till “Chelsea Flower Show”

  1. Wow säger jag bara. Verkar ju som det var fantastiskt. Och jag kan ju se framför mig hur du försökte komma fram i folkmängden och fota☺ Och vilka fina statyer. Fick du med nån hem till din trädgård? Fast de var väl inte till salu kan jag tänka….
    Själv har jag krupit runt bland ormbunkar och lupiner i helgen. Härligt det med☺
    Tack för titten!/ Lena

    1. Ja, jo, fast det var ju ingen ”fototur” riktigt vilket man kan se. Det blev mer en dokumenteringstur:-) Jodå, de var till salu, men de var aaaldeles för dyra! Jag fick nöja mig med ett par fröpåsar med spännande blommor var frön som redan hunnit titta upp:-) Systra mi och mamma köpte med sig lökar som passare tullen utan problem. Värre var det med vätskan som hade införskaffats i england och som fick hällas ut innan flygturen *s* Men så är det ju – regler är till för att hållas. I övrigt har jag med krypit runt på kvällar och någon timme i helgen och botaniserat i lupiner och även iris. Fantastiska blommor man fullkomligt kan drunkna i… Resten av helgen fick gå åt till att planera Workshopen till helgen i Finland, skall bli så kul att träffa de där härliga knäppisarna:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: