Saltkonst

_MG_0286_s

Konst finns överallt. Ett ständigt pågående vernissage, högst unik för den betraktare som väljer betrakta för stunden.

Märkligt då att vi ändå tycks behöva en fysisk hand för att se vad konst är? Åtminstone för någon –  annan.

För mig är det ultimata konstverket universum, med vårt jordklot som det för oss fysiskt synbara verket. Uppstyckat i smådelar är dess konstinnehåll än mer fascinerande.

_MG_0083_s

 

Det ena påminner om det andra, som påminner om det tredje. Atomer är väl alltid atomer?

Ändå blir det så märkligt spännande och kreativt – av sig själv.. eller?

Illustrerad Vetenskap är väl lite som vetenskapens hänt extra där det publiceras div tekniska nyheter, (dock ofta utan komplett information och bakgrund).

Denna blaska slukar jag själv alltid girigt till frukosten! Och gång på gång dyker temat med igenkännande upp, hur saker o ting ser ut som varandra…. som t e x dessa sjögräs som det vimlar av bland pölarna på västkustens alla klippor. Nog påminner det lite om kromosomer och amöbor men är på tok för stora:

_MG_0294_s

_MG_0299_s

_MG_0320_s

_MG_0341_s

 

Man undrar hur många salt  tårar som finns i dessa salta pölkonstverk…? För mig ser det ut som universum och glaxer i den övre och ett landskap nederst.

_MG_1839_s

_MG_9827_s

 

Mänskliga havstulpaner – kanske på väg att bli klippta då bara huvudet sticker upp:-)

_MG_1709_s

 

Även ormbunkar växer på salta klippor, genom dessa får man ett bra filter:

_MG_0455_s

 

Svanfjäder som hamnat i geggan:

_MG_0382_s

 

Tångkreation av moder natur her self:

_MG_0448_s

 

Genom farlig loka tronar ofarligt motiv:

_MG_0334_s

 

Fler än jag uppskattade vår ötur. För en gångs skull var det lite trevligare rester från dessa fjäderfän jag snubblade över, spännande fågelspår hade lämnats i geggan:

_MG_0345_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

6 reaktioner till “Saltkonst”

 1. Haha… ja han däruppe, den där guden, han har nog bara kopierat och återanvänt så mycket som det går… Näe skämt åsido – roligt att du sätter ord och bild på något jag tänkt. Saker är lika fast olika och olika format. Känner också igen förvåningen som han i Avatar upplevde. Förundras ofta hur fort omgivningen färdas och hur lite de verkligen har sett. Funderar på hur ska man få dem att stanna upp, förundras och börja förändra sina liv som vi behöver för att ha kvar det förunderliga…

  Flåt 😉 Du fick mig att snöa in i sköna tankar… Orden började flöda – tackar för det! Känslan ska användas 🙂

  Kram

  1. Ja han heter förmodligen hen iaf – om hen nu finns. Gaaah….Jag kan inte sluta irriteras över människans förmåga att göra allt till sin avbild!? Tror det är det jag faktiskt reagerar mest över i mitt aversion mot religionen. Som om människan med dess vilja skulle vara riktlinjer för resten av universum? Vår liv är det normala – allt annat – onormalt? Hmmm

   Jag håller så med dig i viljan av att få de som inte brukar – att se just naturen. Jag har länge haft en önskan om att bidra på något sätt till rehabilitering av långtidssjukskrivna och utbrända som INTE ännu insett hur läkande naturrvandringar, skapande och full fokusering på en enda sak – är. Jag vet inte om det någonsin blir verklighet av mina drömmar, men det är verkligen något jag skulle vilja ägna mig åt. Som tack till det som fick mig själv bli läkt.
   Haha, massor av tankar här med som bollades tillbaka tack vare dig:-)) underbart! tack för det Carina – ha en härlig dag med känslor och med ord, jag tvivlar inte på att du gör det bästa av dem:-))

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: