Semestermarodörer

_MG_2542_s

För ett par veckor sedan befann vi ju oss på Sicilien och väl hemma hade jag fått besök visade det sig.

Vita tjocka härliga larver mumsade i godan ro på mitt jätterams utan tillsymmelse att reagera på min närvaro eller rörelse. De var/är fantastiskt vackra men tillåter inte objudna gäster våldföra sig på mina växter, hur vackra de än må vara.

Och visst är det mycket man kan reta sig på här i livet…? Ibland tycks det som att det är nästan det människan älskar att gotta sig åt mest – att reta sig på andra och annat.

Och jag skall inte framstå som någon moder teresa, jag retade mig rätt mycket på att se motorsågsmasakern bland mina växter! Pulsen steg på 0,1 sekund och vråltjutande sprang jag in för att…ehum… ringa mamma *s* Jamen hon VET bäst!! När det handlar om växter och trädgård är hon min allra bästa uppslagsbok med husmorsknep som inte skadar vare sig trädgård eller djur för mycket!

Så här sitter man nu, med en veckas sommar och sol i Sverige avverkad. En ledig vecka som försvann snabbare än väntat!

Vädret kan man ju absolut inte klaga på och foto-genen har fått sitt den med – int kan man klaga då int?

_MG_2569_s

_MG_2584_s

Albino-cheesdoodles:

_MG_3763_s

Under denna veckan har Surte avverkats ett antal gånger samt en o annan båttur.

Och det ÄR ju verkligen en fröjd att vandra ute – fotomotiv kryllar det av – fulkomligt! Vissa elakare än andra. Dessa var dock extremt vänliga mot varandra, även om jag tycker att det var en lite väl ogästvänlig och taggig omgivning för akten:

_MG_3890_s

Taggiga är det fler saker som är:

_MG_2876_s

I min trädgård planterade jag i våras en del frön.

Röda vallmor och röda luktärter tyckte jag skulle samsas fint i en stor blå kruka. Det tyckte tydligen inte vallmon och vägrade dyka upp över huvudtaget! Inte ett uns av blad från dom syntes… Märkligt – de som haft vallmo vet vilket ogräs de kan vara. Så kanske borde jag vara tacksam i och för sig. Luktärterna växer desto mer – en stor grön massig buske tronar där nu och har fyllt ut varje vrå! Att de skall blomma i rött kan man inte se än, men formen och bladen duger de med att fånga på bild:

_MG_3518_s

_MG_2635_s

Ett antal promenader på kvällar runt svankällan har det blivit med där man stöter på en och annan märklig varelse:

_MG_2852_s

_MG_2895_s

Lilla smurfan :

_MG_2942_s

Den här blåvingade saken satt fullkomligt still vad jag än gjorde…. jag vet att man läst om insekter som sent på kvällar blir som förstelnade men inte upplevt det så själv förrän nu. 

Det var dock bara den här fjärilen jag såg som satt så där still så kanske var den döende…? Eller väldigt väldig trött..

_MG_2980_s

_MG_3021_s

Och självklart finns det blommor under sommaren, som behöver vatten…..black pearl:

_MG_3071_s

_MG_3289_s

Under ett besök på plantskola kunde jag inte ungå att märka ett par svarta jordsäckar på utsidan vid parkeringen. Dessa hade ett mycket spännande mönster som kondenserat fram av värmen. Självklart var inte kameran med då, men skam den som ger sig – hem o hämta kameran och tillbaks igen:

_MG_3222_s

Sileshårkaos i underbara Surte som alltid alltid bjuder på godsaker för en fotograf:

_MG_3438_s

Surtegodsak 2:

_MG_3296_s

Surtegodsak 3 vid en glittrande fors:

_MG_3315_s

Surtegodsak 4 – samma fors:

_MG_3327_s

Surtegodsak 5, innan forsen, där stillheten styr mina steg och trollsländor syrr fyller himlen med ljud:

_MG_3899_s

Surtegodsak 6, en kittlig harmynt glad person i en trädstam där myror biter extra hårt:

_MG_3936_s

Vad bjöd då båtturerna på om inte en galen höna (eller kärring) som tar stora kliv över sin krackelerade mark:

_MG_3575_s

_MG_3632_s

_MG_3594_s

_MG_3604_s

Att ligga länge och bara kika på hur havstulpaner vinkar med sina händer i vattnet är otroligt rofyllt.

Ända tills en rejäl våg svepte över mig 😉

_MG_3696_s

Och sist och definitivt minst – ett ansikte och katt på pinne – taramm:-)

_MG_3625_s

Trevligt fortsättning på sommarn allihop, njut medan den är här!

Kram

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

21 reaktioner till “Semestermarodörer”

 1. Så jäkla bra bilder! Outstanding inom gebitet makro! Ibland saknar jag ett annat format än 2:3, what about 1:1, 4:5 etc. Ha en grym sommar och njut / Claes

  1. Men vad kul att du gilade dom, man bockar o bugar!
   Tja kanske jag vågar mig på att beskära lite djärvare en dag, vem vet:-)
   Tack för titten och kommentaren Claes, trevlig sommar!!
   Mvh Anna

 2. Änglarna har gett dig det där tredje ögat.
  Ögat som ser, det vi inte ser i farten
  Vi andra kan bara tacka för att vi också får njuta av det du visar,
  av det som finns i naturen men som är så svårt att hitta!
  Helt ljuvliga bilder
  (som vanligt 🙂 )

  //Lola

  1. Oj det där lät ju fantastiskt vackert.. Jag har nog fantasi, det kan jag hålla med om men något mer än så är det inte. OM ni tycker om att inspireras av galna figurer blir jag ju väldigt glad förståss – det är det som äe meningen med min blogg – att trigga fantasin:-) Tack så hemskt mycket Lola för din kommentar och för besöket:-)
   Mvh Anna

 3. Fantastiskt fina bilder Anna! Att därtill läsa Dina texter gör mig bara så glad! Skall ni vara i Ulmekärrstrand i år? Hoppas ni får fint väder och kan njuta av livet på landet. Själva åker vi till Österlen för en vecka. Blir nog en tur till Bohuslän senare. Vill så gärna fota på Tjurpannan och på Rossö m fl. Hoppas allt gott för familjen!😘

  1. Hej Anders!
   Allt gott här:-)
   Jomen visst blir det lite resor dit då och då:-) Vi var där precis i helgen och hade det gott!
   Österlen låter inte fy skam heller, men förstår din dragning till västkustens släta klippor och salta bad.
   Hoppas att de västa kusten visar sig på sitt bästa humör när du kommer på besök! Just nu är det halv storm och surfväder och skall väl vara så hela veckan som jag förstår… Det passar väl bra då att befinna sig på österlen istället:-)
   Hälsningar till dig och de dina!
   /Anna

  1. Halloj i öst!!
   Tssss. Surte gör underverk för alla och envar:-)
   Men inte om man skall fota porträtt eller arkitektur dock… haha.
   Jag tycker jag gapar och gastar om detta fantastiska ställe men inte ser jag någon där o fotar inte? Hmm åk dit säger jag bara:-)
   (lite långt för dig väl dock.. men om du är på besök rekommenderar jag starkt ett besök. )
   En fortsatt bra sommar till dig och Ida önskar västtösen

 4. Läskiga larver de där, har följt deras framfart på trädgårdsbloggar. Bilderna är som vanligt underbara. Personlig favorit blev havstulpanerna ur ett helt annat perspektiv.

  Ha en skön sommar! Carina

  1. Jasså det är ett verkligt problem med dom där alltså?
   Ja dom var läbbigt frodiga och tjocka med….
   Men du har väl inte fått bekanta dig med dom själv hoppas jag?
   Än så länge är det ingen massinvation dock och det fungerade att ta bort de blad där dom satt på. Ett par nya dök snabbt upp men efter att jag tagit bort även dom har jag inte skymtat några mer *peppar peppar*

   Tack för att du kikade in och hälsade på:-)
   En skön sommar till dig med Carina! Mvh Anna

 5. Så fina bilder! Och det ska väl vara nån som är så proffsig som du att komma på att göra konstverk av maskar 🙂 Mycket läckert!
  Ha en fortsatt fin sommar! Kanske vi ses Vårgårda?
  / Lena

  1. Haha, tja nästan maskar var det ju 😉
   Läbbiga saker som dock så väldigt söta ut på nära håll. De kan ju se lite groteska ut insekter på nära håll annars..
   Ahh du skall till vårgågda? Jemn visst! Jag har beslutat mig att åka dit på lördagen och är även du där då hoppas jag verkligen vi säger hej till varandra – man kan lätt känna sig ensam tycker jag och uppskattar att man stöter på ett bekant ansikte:-)
   Tack för ditt besök och ha en fin sommar du med Lena!
   Mvh Anna

 6. Härliga skärpedjup. Vackra detaljer. Fina mönster. Ja som vanligt inspirerande bilder att beskåda. Önskar dig en fortsatt skön sommar. Ha det gott. Fota på 👍😄

  1. Tack så hemskt mycket Camilla, det betyder mycket:-)
   Och visst skall det fotas och gör – det är bara den där tiden som inte räcker till åt allt man önskar göra.
   En dito sommar till dig med, du ligger dock inte på latsidan utan levererar de ena fina bilderna efter de andra! Man förstår verkligen att du älskar naturen och de varleser som vistas däri:-)
   Mvh Anna

 7. Fantastiska bilder Anna! Min favorit blev nog den andra bilden på videörten eller strandlysingen. Den gör skäl för namnet där den står ut så fint i din färgrika bild. Tack för att du delar med dig av dina högklassiga bilder!

  1. Jasså den där med dom torra blommorna? Det är strandlysing alltså dom heter – tack då vet jag det:-)
   Tack själv för att du kikade in och skrev en rad! Hoppas du njuter av högsommarvärmen i fulla drag, det är ju ett fantastiskt väder!
   Mvh Anna

 8. Dina bilder är verkligen otroligt fina och jag är så imponerad av allt du ser. Sen tycker jag det är så himla kul det du skriver. Bild tre på larverna är härlig. Det ser ut som bara en larv och som håller om växten och riktigt njuter av sitt mumsande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: