Perspektiv

_MG_5128_s

Ja denna sommaren kan man knappast klaga på vädermässigt.

Det har ju varit fantastiskt rent ut sagt?

Ett perfekt väder för de flesta aktivteter familjen ägnat sig åt; kitesurfing, båtturer, fiske, fotograferande och solande. Därav min egen frånvaro från nätets mörka vrå. Man vill ju passa på och suga musten ur sommaren medan den finns!

Men nu när vädret är lite sämre igen ( bara 21 grader, rena kölden ju;-)) kan man passa på att lägga ut lite av fångsten de gånga veckorna.

Bilden högst upp i dagens blogg är fotograferad på Rörö en typisk solig sommardag – det syns väl? Nej förmodligen inte *s* Den kan ju vara från var som helst egentligen…. det ni ser är 2 kapade vasstrån som jag står lutad över. Eller så kan man se 2 vassbåtar på ett öppet hav:-)

Och som vanligt – förstora gärna genom att klicka på bilderna i bloggen!

Den lilla draken nedan kostade mig inte mycket – 19 kronor på ICA!  Jag älskar liljor som doftar så gott. Just dessa liljorna reades ut och när endast en lija återstod och resten började lukta var jag till att slänga buketten då jag såg den lilla pricken på den kvarvarande friska liljan. Den som fick bladet att se ut som en figur:

_MG_6241_s

Små figurer och kryp har det funnits gott om med. Denna tveskärt huserade innuti en stjälk på min massiva rabarberplanta som växt sedan urminnes tider på min tomt.  Sedan igår finns dock varken planta eller tveskärt mer utan inväntar ett mörkare öde på Tagene återvinningscentral:

_MG_5231_s

Minne från Grebbestad:

_MG_4728_s

Rabarberblad på tomten igen:

_MG_5615_s

Underbara ogräs man tacksamt tar emot, speciellt mot en blöt asfaltsbakgrund i solljuset:

_MG_4222_s

Rabarberblad i motljus:

_MG_5776_s

Den lilla draken igen:

_MG_6143_s

Röröbesök nr2:

_MG_6051_s

Samma saltindränka träd fast från ett annat håll och ljus, nog är det en människa i trädet?

_MG_6039_s

Den hätr lila figuren har jag lagt ner lite tid på… Jag har selektivt ökat kontrasten för att visa det jag själv såg –  gubben i stenen – för min egen gubbe. Men inte såg han den för det – tydligen går det att se en fågel i bilden nedan? Som inte jag själv ser;-)

_MG_5928_s

KAN man tröttna på ormbunkar? Ja kanske – i familjen råder det delade meningar om dessa växter som mer än gärna sprider ut sig till min stora glädje.

Jag älskar iaf dom där spännande växterna som kan förvandlas till så mycket – allt beroende på hur man ställer sig och hur ljuset faller.  Som t ex dessa hotfulla tänder:

_MG_5724_s

… eller dessa 2 figurer som samtalar:

_MG_5718_s

…eller helt enkelt bara som dom är – genom Funchians ljusblå blommor:

_MG_5524_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Perspektiv”

 1. Anna, jag älskar dina makrobilder! Och grattis till makro foto-vinsten (som du nog bloggade om redan tidigare). Den kom absolut till rätt person.
  Har du någon bok på kommande? Här finns en köpare 🙂

  1. Hej Hanna!
   Tack så mycket, vad kul at du uppskattar dom:-) Det värmer massor! Vinsten ja, men det är iof inte en ”hel” vinst – man går vidare och SEN gäller det som jag förstår. Hur eller när eller var vet jag inte, men det visar sig väl på ett eller annat sätt:-)
   Ja det är en bok på ”G” men har legat lite lågt pga tråkigheter som kan draba en i livet. Jag hoppas dock att saker o ting kan ordna upp sig i en snar framtid så att man kan sätta igång med att färdigställa den nya boken.
   Mvh Anna

  1. Vad härligt att du tyckte dom var trivsamma, trots sitt innehåll. Ibland kan det bli lite otäckt – speciellt när det handlar om spindlar:-)
   Tack Håkan för att du kikade in och skrev en rad som gjorde mig glad!

 2. Åhhh, tack för att du livar upp med din outstanding makrobilder:) Njuter, njuter, njuter!
  Blir glad i hjärtat när du skriver att de små liljorna fick komma hem till dig och glädja dig och i sin tur oxo oss.

  1. Nämen tack själv:)
   Väldigt vänligt av dig att hålla koll på mig och kika in med jämna mellanrum:-)))
   Ja de vackra vita kan lätta upp den mörkaste vardag med sin arom…. De är förtrollande rent ut sagt!
   Stora maffiga lyser dom upp och skäms inte alls för sin skönhet!
   Kram

 3. Härliga makrobilder, du har en så bra blick. Ormbunkar… ..de är så fina både i rabatten, naturen och i bild. De kan få sprida sig tänker jag 🙂

  1. Tack så mycket Carina, vad roligt att du inte tycker jag är helt ute o cyklar:-)
   Ja när det gäller ormbunkar är jag helt av samma synsätt som du och så växer dom så vackert ju?
   Som upp o nervända paraplyer nerstukcna i jorden. Lustigt o vackert på samma gång…

 4. Et fantastisk univers, du her byder på, Anna! Former, farver, strukturer og, ikke mindst, figurer og væsner, så man aldrig bliver færdig med at gå på opdagelse i dine billeder! Dette nød jeg stort endnu en gang;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: