Att njuta av nuet

_MG_1379_s

Det där med att verkligen rensa skallen och bara leva i nuet är inte så lätt som man kan tro. Hur många gånger har jag inte kommit på mig själv att gå igenom inköpslistan, eller skriva texter i mitt huvud under skogspromenader? Men så dyker då dessa små juveler upp och bara kräver total fokus! Jag lovar, det finns inga inköpslistor i mitt huvud när en sådan är framför linsen!! De skräckinjagande, ulliga, spännande, söta färgsprakande.

Jag talar förstås om spindlar. De senaste veckornas fotopromenader har vimlat av spindlar! Stora feta och långbent karateliknande.

Jag KAN helt enkelt inte att vara fokuserad på något annat när jag ser de där små. Jag får erkänna att jag helst inte bär dom på mig, däremot kryper jag numer gärna tätt tätt inpå med kameran. Jag förstår dock de som är livrädda för dessa kryp då jag själv brukade vara detsamma.

_MG_2835_s

Så, jag beklagar alla spindelrädda, dagens blogg är full av dessa småttingar!

På grönbete:

_MG_3040_s

_MG_2885_s

Gitarrsträngar:

_MG_2774_s

At se hur stora klumpiga och tunga spindlar efektivt kurar ihop sig  på ett tunt tunt strå på detta vis? Ja det är fantastiskt fascinerande….

_MG_2833_s

Spidermouse:

_MG_3460_s

_MG_2806_s

”stinky:

_MG_2700_s

_MG_2794-2_s

_MG_2733_s

_MG_3367_s

Landkrabba:

_MG_3281_s

_MG_3427_s

Spiderman:

_MG_2763_s

_MG_3141_s

Karatekid:

_MG_3265_s

Man med suspensoar:

_MG_2642_s

Förvånad:

_MG_2432_s

_MG_2291_s

_MG_2778_s

_MG_2084_s

_MG_2086_s

Mini sjöko:

_MG_3816_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

17 reaktioner till “Att njuta av nuet”

 1. Hej Anna! Åh, dessa underbara spindlar! Gillar också att fota dem, jag blir helt förlorad i tid och rum när jag hittar dessa fascinerade djur med sina vackra nät. Bilden på gitarrsträngarna tycker jag mycket om, sjökon är ju bara sååå söt☺och bilden på tallriset är så vacker. Ser ut som påskfjädrar i bakgrunden!
  /Lena

  1. Ja de ger glädje åt många de små. Men skapar ju även skräck åt en hel del oavsett ålder eller kön:-(
   Är glad att Du får trevliga stunder med dessa små nyttodjur:-)
   Tack för titten o kommentaren 🙂
   Mvh Ana

 2. Men Åh vad fina. Stinky, Karate kid och flera med dom, så personliga och fulla av liv, så små de är:) Jag satt och kollade mejlen och så damp din blogg ner, du ska veta att du förgyllde min dag med dessa små:) Sitter alldeles för mycket vid datorn, var alldeles för länge sen jag fotade mina goa Måsar p g a att det varit ut och in på sjukhus för mina man, men nu e han hemma med ny höftled och tränar och tränar. Tur att jag har jobbat som sjukgymnast assistent i tio år:):) Snart ska jag ta mig ut igen, du inspirerade mig en hel del ska du veta:) Kram till dig och de dina.

  1. Oj , beklagar din man – hoppas verkligen han blir bättre snabbt, men roligt att höra att du blev inspirerad! Det bästa är ju om man kan få vara där ute och just ”leva i nuet” bara kameran och sig själv:-) Om du nu agerat ”sjuksköterska” ett tag är det väl dig verkligen värt att komma ut och hälsa på sina måskompisar igen tycker jag:-) Kram på dig!

 3. Visst är spindlar läskigt vackra och spännande. Du bjuder på en kavalkad av vackra spindelbilder men några sticker verkligen ut och det är bilden på ”gitarrsträngarna” samt din lilla ”karate kid”. Alla de små vännerna är väl belysta i bilderna har du använt blixt eller reflektor för att få de så fint belysta?

  /Erik

  1. Visst e dom både och? Double nature s a s:-)
   Just det är ju så roligt med dom.-)
   Kul att du undrade, jag kör med vanligt dagsljus utan något annat än min kamera, inget stativ, ingen blixt eller dyligt. Däremot är det ju av yttersta vikt hur ljuset är just då man fotar.
   Det var ett sanslöst skönt ljus då jag var ute, en del är tagna på morgonen (gitarrsträngar t ex, men de flesta är på kvällen/em. Att ljuset måste falla snett är ”the big thing” i detta fall:-)
   Tack för din kommentar och för att du kikade in Erik
   /Mvh Anna

 4. Så snyggt! Karate Kid och Torson (man med sus…) sticker ut, men alla har sin egen charm och styrka. Vore spännande att se bilder du väljer bort eftersom du har så hög kvalitet på alla som du publicerar. Borde finns massor av guldägg även där… /s.

  1. Torson? Hehe det var spännande tolkning!
   Tja jag var väl uppe i 72 innan jag rensade en första gång, sedan kom jag ner i 30. Vem vet – kanske var det någon där som hade fallit andra i smaken med än vad de gjorde för mig? Men så är det ju alltid – man har makten som fotograf att avgöra sina bilders öde;-)
   Jag hade gärna visat alla 72 för alla var ju som man valde ut som ”ok”? Men har märkt en märklig sak – vet att jag brukar ha många foton – men det är rätt dåligt, för de har en tendens att ”döda” varandra? Det får inte vara för många åt gången…. man orkar liksom inte ta till sig när de ligger så här smått under varandra.

   /Mvh Anna

  1. Så du är med en spindelälskare? Härligt! Dom är ju en av flera enastående varelser i naturen. Vi satt nyss hela familjen och tittade på svt2 och ”Världens Natur: De kloka fåglarna. Man häpnar över dessa fantastiska fåglar, speciel kean som använde redskap för att fånga sin föda. Precis som spindeln? De har ju sitt nät som de dessutom virkar ihop först.. med rumpan!:-)

 5. Jag är en gammal ”spindelfobiker” som verkligen hade jobbigt med åttabeningarna. Gick över när vi köpte en gammal stuga och jag sen insåg att de fanns precis överallt! Akut KBT eller ngt sånt….idag älskar jag att fotografera dem. De är vackra, fascinerande och märkliga varelser med så oerhört skiftande utseende.
  Anna, du vet att det är ditt fel att jag kryper runt i dikena med ett Tamron 90 mm och ständigt fyller tvättmaskinen med smutsiga byxor va 😉
  Det var i princip du som fick mig upptäcka den här världen – och jag är så tacksam och glad över det!
  http://sarasfotogladje.blogspot.se/2014/09/jag-morrar-over-tvatthogarna-har-hemma.html

  1. Hehe well halleluja sister!!!! Hi five!! *smack*
   Jag skäms inte mtt dugg om det är mitt ”fel”;-) Jag gottar mig rätt bra här bakom skärmen och ler brett över dina skitiga brallor och let me guess…. minutrar som blev till timmar? Underbart underbart! Du har kul och det värmer att höra! Keep up the god job!
   (Spara några spindlar åt mig bara;-))
   Mvh Anna

   1. Haha, ja high five på dig också 😀
    Mmm…minutrar ja….vet inte hur många ggr jag sagt till småtrollen härhemma att jag ”bara går ut tio minuter med kameran en liten bit bort” och kommer hem iaf en dryg timme senare.
    De är vana nuförtiden säger bara ”jajajaja” och fortsätter med sitt.
    Tror de märker hur glad jag är när jag kommer tillbaka med nya ”fynd” på minneskortet.
    Mina stunder ute är verkligen mina kravlösa andningshål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: