Vårt inre

_mg_4479_s

Vad är vackert och vad är fult.. vilken sanning vill man eller tillåter man sig att se?

Expoderande guld och guldutsmyckad pärla, eller ruttnande växter och björkpollen på ensam droppe på ängens vita mega-marschmallows.

Frågan är vad som gör dig mest lycklig?

_mg_3560_s

Jag kommer hålla ett föredrag i Vårgårda nästa vecka dit alla är välkomna:-)

Föreläsningarna är gratis och anordnas av Vårgårda Fotoklubb och Vårgårda Kommun vilket ni kan läsa mer om här.
På torsdag den 6:e oktober kl 19 berättar jag om ”Makrots sanning” och vad som kanske kan tolkas som mina inre demoner i Kyrkans hus.
Ordet sanning får någon kanske haja till, påstår man att det finns en sanning måste det väl då finns en ickesanning, en lögn?
Så är ju inte fallet, jag vill bara berätta om ”min” sanning, den värld jag ser och upplever och det är en ära att få lov att dela med sig av det stundtals kaotiska inre som desperat försöker tolka spektrat av magiska motiv naturen kryllar av.
Rädslan finns alltid att det är en isolerad värld – min värld och min sanning, att det är något enbart JAG ser. En isolerad ensam värld som inte någon annan ser. Men om den är obefintlig för någon annan betyder inte att den inte existerar? Bara för att JAG inte fysiskt kan se din smärta när du lider betyder ju inte att den inte finns.
Tack och lov då för föredrag!
Att visa berätta och sprida vidare sanningen jag ser och skrämma slag på er andra 😉
Nädå.. det är inte bara elakheter som finns runt omkring mig numer, det finns mycket vänliga nallebjörnar med t e x:
_mg_0037_s
Jag funderar över de som lider av inre röster,  en egen inre värld enbart de kan höra.
Frågan är vad som är värst, att öh höra rösterna eller veta att man är helst ensam om att höra dom?
Jag själv såg många ansikten och figurer som ung. De skrämde mig då dom oftast var förvridna otrevliga ansikten och för att ”bli av” med dom fattade jag min penna och ritade bort mina demoner på papper. Tvagade av mig det som skrämde och visade mamma och pappa. När jag väl kunde se dom ansikte mot ansikte och delade det med någon annan, skrämde dom mig inte längre. Att tillsammans identifiera och möta dessa ”demoner” avväpnade också dom.
Så enkelt var det.
Jag ser dom fortfarande i de flesta saker, men idag ser jag dom mer som kompisar och uppskattar idag dessa tillfällen då mina ”vänner” behagar dyka upp.
Jag är bara ledsen att jag inte kan förmedla dom vidare just där och då.
Med kameran kan man det och dyker dom upp då kamerna är med fångas dom och bevaras.
_mg_4062_s
_mg_4333_s

_mg_9408_s

_mg_4595_s
Lonely
_mg_4288_s
Lurar i bakgrunden

_mg_4086_s

_mg_3913_s

_mg_4073_s

_mg_3727_s

_mg_3811_s

_mg_4584_s

_mg_3544_s

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

4 reaktioner till “Vårt inre”

 1. Hej Anna

  Inspirerande och vackra bilder som vanligt 🙂
  Själv har jag äntligen tagit mig tid till att börja bygga om min hemsida för att inom kort fortsätta lägga ut bilder och tips på hur jag arbetar med Makro och landskapsfoto.
  Jag kommer att göra ett besök i Vårgårda på Torsdag kväll för att höra mer på din föreläsning. Det är alltid intressant att möta likasinnade som inte bangar för att skita ner armbågar och knän för fina bilder. /Micke

  1. Hej Micke, tack så mycket:-)
   Vad spännande!
   Jag är inne på din sida lite då och då och har sett dina tips gällande makro, speciellt det som rör utrustning och den tekniska biten. Det är inspirerande med din upptäckarlusta:-) Kan tänka mig att det tar tid dock..:-/
   Haha, ja skall man få till de bilder man vill ha kan man inte backa för lite skit! Faktiskt kan det ju vara vansinnigt vackert med just..skit;-) (och kommer visa lite exempel på vad jag anser är vackert sådant på torsdag)
   Kul att du skall dyka upp! Mig veterligen har vi aldrig möts live(?)
   Mvh Anna

 2. Fantastiska bilder!
  Ser att du håller macrokurs i Göteborg till våren, hittar tider och pris mm men inte om när betalningen ska vara gjord?
  Direkt vid bokning eller senare?

  1. Hej,
   Ja det är korrekt, håller både i Gbg stockholm och i malmö nästa år genom zoom fotoresor:-)
   Det är dock zoomfotoresor som administrerar och tar hand om betalningar etc och är faktiskt inte helt säker på vad som gäller.
   Det bästa är om man kontaktar Hans Elmqvist direkt på tel 0470-466 40; E-post: info@zoomfotoresor.se.
   Jag skall höra med honom på Vårgårda fotofestival om vi inte hörs innan dess. Skall stå i deras monter på lördagen den 5:e där jag även kommer ta med mig ett par nytryckta omtryck av flowerpower-boken som sålt slut:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: