Arlas juveler

20151001_MG_3124_s

Att gå upp tidigt är ingen favoritsyssla för mig i vanliga fall. Här sitter jag t ex fortfarande i morgonrocken och klockan 11.40.

Näe, när helgen kommer är jag en riktig gottegris och vill bara vila mig och hämta andan…. jag vill softa framför TV:n med en kopp kaffe, gärna i timmar! Kaffet värms på i omgångar och jag myser i fulla drag.
Den ena tv-programmet följer det andra, allt från modern family, till gapande förrådsköpare till favoriten QI och jag roas och lär mig fakta av varierande art. Ja, iaf tills ungarna (ehum, ok de yngre vuxna) vaknat. Först då känner jag i vanliga fall lust/sinnesro nog att ta mig ut i skog o mark.
Men ibland händer det – precis som i trissreklamen – att jag släpar mig ut tidigt i den kyliga morgonen för att fånga glitter och glamour i skogen.
Dagens blogginnehåll togs för ett par veckor sedan och det jag läst händer andra hände även mig den morgonen: en daggbestrött slända uppenbarade sig på en slänt, längs in bakom ett björnbärssnår satt den i knähöjd, förmodligen vettskrämd och totalt oförmögen att flyga/förflytta sig.
Ketjing, rena drömmen att fotografera alltså!
Själv brände jag ”bara” av ett par hundra foton i ren panik för att den lille skulle flyga iväg. Resultatet blev ett par skarpa bilder , men även 1 ond rygg, 2 sönderrivna byxben och 3 fästingar som tyckte mina ben var en bra frukost:-)

20151002_MG_2775_s

20151006_MG_1081_s

20151008_MG_1893_s2
Astronauten bland månar och planeter
20151001_MG_2835_s
Alien

20151002_MG_1814_s

20151002_MG_2518_s

20151002_MG_3100_s

20151002_MG_2907_s

20151003_MG_2128_s

20151003_MG_2241_s

20151003_MG_2376_s
”Pimpi, världens bästa pingvin” en av många böcker jag läste för barnen för 15 år sedan
20151001_MG_2508_s
Total oskärpa, bara skuggor i reflexer på morgonen

20151003_MG_2027_s

20151006_MG_1093_s

20151006_MG_1414_s
Senare på dagen går solen ner

20151006_MG_1575_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “Arlas juveler”

  1. Oj vad roligt, tack så hemskt mycket ! Inte för att jag är särskilt stolt över ”latheten”, men .. ibland måste man bara ta igen sig när kroppen säger så. Kanske inte .. SÅ mycket dock;-)

  1. Halloj Lena:-) vad roligt att den föll dig i smaken trots sitt mörker. Jag kan informerar dig och övriga att den blev väl omhändertagen och garanterat kunde flyga iväg efter närkampen med makrolinsen iaf! Man skall vara rädd om djuren:-)
   /Mvh Anna

 1. Vilka fantastiska bilder! Jag gillar spindlar men inte fästingar 😉 Har nyss börjat med makro på ”allvar” (Tamron 90mm) men så fina bilder som du lyckas med lär jag aldrig kunna fånga! Mvh Ditte

  1. Vad roligt att du börjat med makro med, det glädjer mig för roligare hobby är svårt att hitta:-)
   Samma objektiv har vi med, även jag har tamron, den billigare varianten som funkar bra tycker jag.
   Jag tycker precis samma som du, fästingar är inga trevliga typer, iaf inte när de sitter fast på kroppen..
   Tack så mycket för att du kikade in här och skrev en hälsning Ditte:-) Mvh Anna

 2. Underbara bilder från vår vackra natur. Naturen som du visar så där extra vackert för oss betraktare 🙂 OCH vi njuter! Näe, fästingar är äckliga men jag har denna höst mött det som jag betrakatr som ännu äckligare… älgflugan!!! Dom kan absolut inte ha någon positiv effekt på vår planet, bara vara enormt äckliga! Så nu sitter jag hemma i trädgården och fotar fåglar istället. Ha det gott!!

  1. Ja just det, har läst om den där vidriga varelsen – läste någon hade fått hullingar som den ”spottade/kastade” av den rakt in i ögat i tron om att det var näsborrarna på en älg? Uäck! Otäckt, men rätt enastående vilka märkliga djur det finns i vår värld! Fåglar är inte fy skam:-) Något v det vackraste som finns i mina ögon, men att fota dom med macro är ingen hit direkt;-) Natt för ditt inlägg, beklagar att jag inte publicerat den förrän nu, det beror enbart på att jag inte tagit mig tid att gå in här på länge. Mvh Anna

  1. Hej Eri-Maria:-) Tack så mycket, kul att du gillar dom! Nej inte vad jag har planerat, har så mycket med mitt heltidsjobb att sysselsätta mig med att jag inte tänkt tanken.
   Men visst vore det kul – drömmen vore ju att få ställa ut i Abecita i Borås, fantastiskt lokal med själ i sig!! De som inte varit där borde ta sig en tripp, alltid gott kaffebröd med;-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: