Hetta

_MG_8173_s

Jag hade hoppats på denna sommaren. Hoppats på sol och bad, fotografering lite när lusten föll sig på, men det blev inte riktigt så..

Det fick bli en restresa till Mallorca för att åtminstone känna värmen under under fötterna under ett par dagar.

Valet föll på det bästa alternativ som var kvar på östra sidan: iberostar club cala barca med al inclusive.

En Pina Colada 2 dagar senare och magen vände sig ut och in, ett tag låg man avsvimmad på toaletten  och vaknade till liv igen inkilad med huvudet mellan toalettstolen och en stålställning bredvid för toalettpappret.

Så kan det gå…

Det har även blåst en hel del denna sommar – till makens stora glädje, nu fick han äntligen kitesurfat tillräckligt för att känna sig varm i kläderna.

Man kan tycka at det borde vara bra att fotografera makro även om det blåser, motiven befinner sig ju nära marken, men icke. Det har blåst lite för mycket kan jag konstatera..

_MG_8435_s

Jag hade också spetsat mig på en lång fotosommar där maneter låg vackert utströdda längs med våra svenska stränder. Även där gick jag bet! De få som dök upp var sargade och små, men ändå – vackra är dom i mina ögon oavsett.. och får hålla tummarna för höstens kyla och om de kanske behagar dyka upp då, de små brännande juvelerna.

Nedan ”Sura gubben i maneten”:

_MG_8218-2_s

_MG_8272_s

Det blev några bilder från Mallorcas nedre region, här ett av öns märkliga marklandskap:

_MG_7593_s

_MG_7595_s

_MG_7596_s

”Spetsat äpple” från Sverige (ett av de få tillfällena då det inte blåste). Ett rönnbär hade fallit så lägligt rakt på en pinne i kilat sig fast bakom en gulblommande buske:

_MG_8902_s

Snigelblomma:

_MG_8768_s

_MG_8625_s

_MG_8941_s

Skit i diket:

_MG_8983_s

Prima ballerina:

_MG_9064_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Hetta”

  1. Ja fast det hoppas ju inte gubben då *s*
   Men jag håller med dig och hoppas det har blåst av sig lite för ett tag! Det kan få blåsa någon/några dagar men inte hela tiden! 😉

   Stort tack för att du kikade in här Erik:-)

   Mvh Anna

  1. Tack Annika för din kommentar, tycker att det brukar bli bäst resultat på utkomsten när man inte alls är förberedd på att hitta något. Att gå ut med förhoppningen att det skall ligga massor av maneter etc är kanske inte så bra. Man kan ju hoppas men inte förutsätta?:-)
   Mvh Anna

 1. Älskar ditt sätt att se…. 🙂 Fantastiska bilder. Ballerina är helt magiskt och jag gillar mycket ”snigelblomman” 😉 Såg de också häromdagen i min egna trädgård!
  Varma hälsningar Halina

  1. Tack så mycekt Halina, som vanligt sprider du glädje och inspiration:-) Ahh så du har dom där ”sniglarna” i din trädgård? Vad härligt:-) Har du fångat dom du med kanske? Dito varma från lilla Anna

 2. Men så det blev,stackars dig! Så trist när man ser fram emot att njuta av värme och sol.
  Vi är precis hemkomna från vår Mallorcavecka. Vi har haft det jättefint, men jag har fotat väldigt lite. Ser fram emot att ta ett varv eller två i trädgården här hemma istället, här har hänt massor på en vecka.
  Gillar manetbilderna mycket, tänk att dessa fulingar som bränns så kan vara så vackra.
  Ha det gott!
  / Lena

  1. Haha, ja viss e det;-) Och än värre är att jag blev förevigad i mitt ynkliga tillstånd! Tja inte på toaletten då men utslagen på sängen *s* Fast lite kul är det ändå att ha minnet av mitt livs hittills värsta magsjuka… Jag tänker INTE lägga upp den bilden på FB dock;-) Men visst är maneter så härliga!?? Suck, som jag har längtat o längtat… hoppas på hösten och att dom dyker upp lite mer då:-)
   Tycker du gjort rätt – jag fotade inte särskilt mycket heller (svaret blir kanske ett annat om du frågar sönerna o gubben – ehum….) Här hemma har du väl massa fint utanför dörren:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: